JO13-1 trekt aan het kortste eind tegen Bladella

RKDVC JO13-1
08-02-2020
2 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Een verre uitwedstrijd tegen Bladella stond vandaag op het programma voor de JO13-1. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd van deze voorjaarscompetitie gewonnen en de winnaar zou dus goede zaken doen op de ranglijst.
Na een wat aftastend begin was het Bladella dat een licht veldoverwicht opbouwde. DVC werd op de eigen helft teruggedrongen en was alleen sporadisch gevaarlijk met de lange bal naar voren. Voetballend werd de oplossing niet echt gevonden. Het was dankzij goed keeperswerk van Rick en sterk verdedigend ingrijpen van Niels en Batu dat de rust met 0-0 werd bereikt.
In de tweede helft tekende zich eenzelfde spelbeeld af. DVC werkte hard, maar Bladella had het beste van het spel. Met name de sterke spits was altijd aanspeelbaar en nam het doel van Rick vanuit elke stand en met links en rechts onder vuur. Een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven en in de 44e minuut was het zover. DVC rechtte de rug en wist gedurende een sterke periode Bladella terug te dringen op eigen helft. Dit resulteerde ook in een paar goede kansen die we helaas niet wisten te verzilveren. In de 54e minuut vond de spits van Bladella het echter welletjes en met een knap schot in de verre hoek liet hij Rick kansloos. In een poging nog een puntje over te houden aan deze wedstrijd werd de snelste bandenwisselaar van het veld, Batu, naar voren gedirigeerd. De power van Batu zorgde vlak voor tijd nog voor de aansluitingstreffer, maar verder dan dat liet Bladella het niet komen.