JO13-1 pakt volle winst tegen Nivo Sparta

Nivo Sparta JO13-1
15-02-2020
3 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd… (+1)
Voor de JO13-1 stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Nivo Sparta op het programma. Een drietal weken geleden eindigde hetzelfde affiche voor de beker in winst voor de bezoekers uit Zaltbommel. Met name het sterke centrale duo van Nivo Sparta maakte toen indruk en het verschil. Een gewaarschuwd DVC telt voor twee zullen we maar zeggen en gaandeweg de wedstrijd bleek dat we dit gevaar deze keer goed onder controle hadden.
DVC begon sterk aan de wedstrijd en slaagde erin Nivo Sparta op de eigen helft terug te dringen. Uit een goed aangesneden corner van Rens wist Wessel de bal goed richting doel te koppen. Helaas stond de paal in de weg. Na een kwartiertje werd Nivo Sparta wat sterker en slaagde men er met enige regelmaat in om onder de druk uit te voetballen. Verdedigend had DVC de zaakjes echter op orde en als er dan eens sprake was van een echte kans dan stond keeper Rick op zijn post om het gevaar te elimineren. Een gelijkopgaande strijd in de eerste helft resulteerde dan ook in een ruststand van 0 - 0. Punt van aandacht in de eerste helft is wel het gemak waarmee we corners weggeven. Alsof ze gratis waren vandaag!
In de tweede helft had DVC het voordeel van de sterke wind in de rug. Ook nu was er sprake van een gelijkopgaande strijd maar was er over en weer meer ruimte om tot uitgespeelde kansen te komen. Het wachten was op het eerste doelpunt en dat kwam op naam van Batu, broer en snelle bandenwisselaar. Hij zette een hilarisch snelle rush in over de as van het veld en wist met de bal aan de voet de als snel te boek staande centrale verdediging van Nivo Sparta voor te blijven. De afronding was net zo fraai en in de 41e minuut kwam DVC daardoor op voorsprong. Voor Nivo Sparta was deze achterstand het sein om nog meer risico te nemen en alles op de aanval te zetten. Dit leverde ook een aantal kansen op, maar over het algemeen wist DVC dit goed op te vangen. Met name Niels en Thomas zorgden er vervolgens voor dat het middenveld in stelling werd gebracht voor de snelle tegenaanval. Dit leverde in de 50e minuut een vrije trap op aan de rand van de zestien meter. Op exact dezelfde wijze als afgelopen donderdag op de training krulde Yanto de bal over de muur in de kruising. De keeper van Nivo Sparta was kansloos en DVC koesterde de 2-0 voorsprong. In de fase daarna was DVC wat slordig en kreeg Nivo Sparta een aantal kansen. Dankzij een aantal uitstekende reddingen van Rick bleef een tegendoelpunt uit. In de 57e minuut besliste een sterk spelende Yanto tenslotte de wedstrijd door een assist van Batu te promoveren tot doelpunt. De tegentreffer van Nivo Sparta in de slotfase was alleen nog van belang voor de statistieken. Na de Carnaval gaan we op bezoek bij het nog ongeslagen RKTVC uit Tiel.