RKDVC JO19-1
Zwaluw VFC JO19-1
01-04-2023
3 - 1

Op deze kletsnatte 1 april was Zwaluw JO19-1 bij ons te gast. Een heuse topper kun je wel zeggen; de koploper tegen de nummer 3. Het werd al ver voor aanvang duidelijk dat we niet op het hoofdveld speelde maar op het kunstgras voor de kantine. We begonnen niet sterk aan de wedstrijd. Slecht, beter gezegd. Onder andere Goof redde ons van een achterstand, toen Siem al geklopt was. Na een minuut of 20 draaiden we de wedstrijd langzaam om. Onze eerste kans was na 25 minuten, na goed opjagen van Daan. Hij veroverde de bal na een sliding. De bal kwam bij Rik en hij had slecht een verdediger bij zich. Zijn schot ging naast. We speelden vaak de hoge lange bal, hoewel daar onze kracht niet ligt en dus kwamen maar niet tot echte kansen. De echte goede kansen die we kregen kwamen uit corners. Die Kyan perfect nam trouwens. We creëerden wel een grote kans uit een ingooi. Na 7 kopduels ging de bal via onder andere Jord, Thijmen en een speler van Zwaluw naar Rik. Hij gaf een wereldvoorzet op Jacco. De man die tot dan toe geen knikker raakte, knikte de 1-0 binnen na 36 minuten. Dit leek de ruststand te worden. Totdat we onnodig balverlies leden op het middenveld en niet goed handelde in het vervolg waardoor we niet goed stonden en de aanvaller vogelvrij kon binnen schuiven. 1-1 was dus de ruststand. 19 seconden, zo oud was de tweede helft toen de 2-1 viel. Via Goof en Jacco kwam de bal bij Tim. Hij wipte de bal naar Kyan en die kon op het gemak binnen koppen. Wereldaanval. Deze zal waarschijnlijk op veel trainingen als voorbeeld worden gebruikt. Jammer dat er nog vrijwel geen supporters waren, want die waren nog in de kantine, bij een warm bakkie koffie. Vlak hierna hadden we de score kunnen en misschien wel moeten uitbouwen. Colin gaf een goede voorzet op Daan maar laatstgenoemde miste. De wedstrijd vorderde en ons voetbal werd steeds beter. Goed positiespel en mooie driehoekjes, snel voetbal over de grond, daar ligt onze kracht. Zwaluw kreeg nog een grote kans. Een goede aanval over rechts en Dito voorzet. Maar over gekopt. De eindstand werd 19 seconden voor het verstrijken van de officiële speeltijd bepaald op 3-1. Kyan kreeg de bal bij Daan en hij frommelde de bal er in. We wensen Zwaluw veel succes in het vervolg van de competitie en bedanken de goed fluitende scheidsrechter.