RKDVC JO19-1
Eijsden JO19-1
22-04-2023
3 - 2

Je zou maar 141 kilometer hebben afgelegd om in Drunen te komen. Dat deed Eijsden. Maar eenmaal hier aangekomen kwamen ze erachter dat ze de shirtjes vergeten waren... Wij zijn de beroerdste niet en gaven onze witte uitshirts aan hun. Zij waren in het begin van de wedstrijd niet bang om risico's te nemen. Wij waren nog niet in beste doen. Balverlies op het middenveld leidde een aanval in voor de Limburgers. Niet goed ingrijpen zorgde ervoor dat zij door onze verdediging heen konden snijden, en scoren. 0-1 na 7 minuten. Het schudde ons wakker. In vrijwel onze eerste goede aanval, waarbij we in de vijandelijkek16 kwamen, werd Tim onderuit gehaald, maar de scheidsrechter, die overigens ook anderhalf uur moest rijden om in Drunen te komen, zag er geen penalty in. We werden steeds beter en drukten Eijsden naar achter. Zij konden zich enkel beperken tot tegenhouden. Veel voorzetten werden gepakt door de doelman, die echt de baas was in het doelgebied. De beste aanval van ons ging over meerdere schijven. Guus, Colin, Kyan, Tim tikte de bal allemaal in een keer naar elkaar en uiteindelijk kon Jacco afvuren van randje 16, maar hij schoot over. Na een kwartier kwamen we op gelijke hoogte. Casper dribbelde tot ver op de helft van Eijsden. Hij ging een een-tweetje aan en stond toen ineens oog in oog met de doelman. Die redde zijn inzet, de rebound kwam weer bij Casper terecht. Hij zag Kyan er beter voor staan, legde de bal af en Kyan tikte de 1-1 binnen. Hierna hield onze druk niet op, het werd eigenlijk alleen maar meer, zonder echte grote kansen te creëren. In een spaarzame uitbraak van Eijsden, redde Siem ons op gruwelijke wijze. Hij had echt een wonderbaarlijke reflex op een kopbal van dichtbij. hij zorgde dat we met een gelijke stond gingen rusten. Na dik 20 minuten in de tweede helft werd Tim gevloerd binnen het strafschopgebied en dat resulteerde ditmaal wel in een strafschop. Onze penaltyspecialist Jord ging achter de bal staan en schoot binnen: 2-1 na 66 minuten. We roken nog meer bloed dus we gingen op jacht naar de derde goal, Die had enkele minuten later al kunnen vallen toen Magloire een geweldige voorzet gaf aan Jord. Jord kopte perfect naar de grond maar kopte wel naast. Toen dacht Magloire: dan doe ik het zelf maar. Hij maakte een actie over rechts, toen hij dichtbij de keeper kwam schermde hij de bal af en kon zo binnen schuiven. Een supergoal. Dit was de beslissing, 3-1 na 81 minuten. We zette nog een aantal keer aan voor de vierde, maar zonder resultaat. Als donderslag bij heldere hemel prikten zij de 3-2 binnen, na 86 minuten. Een hoge voorzet werd niet helemaal goed ingeschat door onze verdediging en de bal werd binnengekopt. Gelukkig konden zij geen vuist meer maken en dus ook geen echte grote kansen meer creëren. Scheidsrechter bedankt, tegenstander bedankt en supporters bedankt. Op naar de volgende: Valkenswaard, thuis. Als wij winnen en Scharn verliest kan de champagne ontkurkt worden!

Opstelling:
Siem, Tijn, Casper, Tycho (Celal/60), Guus, Colin, Goof (Thijmene/74), Jacco (Magloire/60), Tim, Kyan, Jord

Siem niet elke voorzet had, net zoals zijn collega aan de overkant?
Thijmen eventueel als stormram gebracht werd als het op het moment van invallen nog gelijk stond?
Goof de bal tegen de hand van de tegenstander aan kopte maar geen pingel kreeg?
Tycho soms wat nonchalant was?
Colin vaseline voor zijn voet moest hebben?
Celal nog steeds aan het eten is?
Jord van alle markten thuis is: spits, keeper, het maakt hem niet uit?
Daan te geblesseerd was om in te vallen?
Kyan niet blij was dat hij rechtsbuiten stond?
Rik ook geblesseerd moest toe kijken?
Jacco onvruchtbaar geschoten werd?
Tim wederom meermaals in de wedstrijd onderuit werd gehaald op hardhandige wijze?