RKDVC blijft door nederlaag tussen hoop en vrees

DBN'22 1
21-05-2023
4 - 1

DBN’22 speelde voor het eerst op het kunstgras hoofdveld van het vernieuwde voormalige OSC’45 sportpark. Het werd tegen RKDVC een open wedstrijd. De Drunenaren kwamen goed uit de startblokken want na 2 minuten moeste de Bossche keeper al een kopbal van Pim van Hulten uit de bovenhoek halen na een voorzet van Sam Pietersen. Vervolgens zag Simon van der Werff een omhaal naast gaan en aan de overkant schoot een Bossche aanvaller net naast uit een corner. In de 15e minuut leed RKDVC balverlies op het middenveld waarvan Librizzi van DBN’22 uiteindelijk kon profiteren en de 1-0 binnen schoot. Vier minuten later was het echter alweer gelijk. Simon kon van dichtbij scoren na een prachtige combinatie over de linkerkant. DBN’22 kwam daarna nog tot een paar goede kansen, maar Jelte van der Linden redde goed en een teruggelegde bal werd naast geschoten. In de 43e minuut kwam de thuisclub weer op voorsprong. Van Zeelst tikte van dichtbij in buitenspelpositie de 2-1 binnen. Het vlagsignaal van de grensrechter werd echter genegeerd door de warrig leidende scheidsrechter.
DBN’22 kwam na rust goed uit de kleedkamer want binnen 2 minuten kregen ze 2 goede schietkansen maar die gingen naast en over. Na 55 minuten viel de 3-1 toen Gutte van buiten het strafschopgebied binnen schoot. Kort daarvoor liet Ingmar Voorhaar de uitgelezen kans om op 2-2 te komen liggen. Hij kwam alleen voor de keeper maar die wist hij helaas niet te passeren. Halverwege de 2e helft was de wedstrijd definitief gespeeld. DBN’22 kreeg een penalty toegekend en aanvoerder van Zeelst wist daar wel raad mee: 4-1. Vervolgens kreeg Simon nog een aardige kans maar ook hij wist het net helaas niet te vinden. RKDVC drong nog wel aan maar het mocht niet meer baten.

Op 2e Pinksterdag, 29 mei, wordt de laatste wedstrijd van deze competitie gespeeld tegen Nieuwkuijk. De veilige 8e plaats wordt dan zeker bereikt bij een gelijkspel, bij een nederlaag is men hiervoor afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Bij winst is zelfs nacompetitie voor promotie nog mogelijk, maar ook dan moeten we afwachten wat er op de andere velden zal gebeuren.

Opstelling :           Jelte van der Linden, Nick Pelle (60e Giel Brandts), Mats van Bokhoven (76e Bas Verhoeven), Damian van Bijnen, Timo Boomsluiter, Sam Pietersen (60e Colin Smits), Thijs Lammers, Ray Kivits, Ingmar Voorhaar (60e Daan Lucas), Pim van Hulten, Simon van der Werff (76e Yannick van Zutphen).
Scoreverloop:        1 – 0 Giovanni Librizzi 15de min.
                                1 – 1 Simon van der Werff 19de min.
                                2 – 1 Bas van Zeelst 43ste min.
                                3 – 1 Jordy Gutte 63ste min.
                                4 – 1 Bas van Zeelst 73ste min.