Strijdend uitgeschakeld in nacompetitie

SC Gastel 1
04-06-2023
3 - 1

Voor de eerste ronde van de nacompetitie moest RKDVC afreizen naar Oud Gastel om daar te spelen tegen tweedeklasser SC Gastel. De gastheren eindigde in de regulaire competitie negende en moeten nu strijden voor klassenbehoud. RKDVC daarentegen speelt voor promotie naar die tweede klasse.
Vanaf de aftrap liet SC Gastel duidelijk zien van een hoger niveau te komen dan RKDVC. De gehele eerste helft werden de Drunenaren vast voor hun eigen doel gezet. Al na 8 minuten werd dit overwicht in een doelpunt ondersteund. Deze 1-0 werd door Bart Aarssen keurig in het Drunense doel gelegd. Na deze treffer leek de thuisploeg de wedstrijd geheel naar hun hand te zetten. Maar de Drunense defensie hield toch overtuigend stand. Op slag van rust gebeurde er een klein wonder voor RKDVC. Tegen de spelverhouding in maakte Pim van Hulten pardoes gelijk. Uit een hoge voorzet kopte hij onhoudbaar de 1-1 binnen.
Na rust kregen de 400 honderd toeschouwers, waaronder zeer vele DVC-supporters, een heel andere wedstrijd te zien. RKDVC was meer dan de evenknie van de thuisploeg. Dit leverde diverse fraaie doelmogelijkheden. In de 51ste minuut werd een schot van Ingmar Voorhaar op de lijn gekeerd. Enkele minuten later ging een vrije trap van Sam Pietersen net niet het doel in. Maar de allergrootste kans viel in de 80ste minuut te noteren. Bij een uitbraak kreeg Ingmar geheel vrijstaand de bal. Hij kon uit twee mogelijkheden kiezen, da bal afleggen of voor zijn eigen mogelijkheid gaan. Hij koos voor de laatste optie. Zijn doelpoging, middels een lob over de doelman, bleek zeer geraffineerd maar viel juist over het doel. Daar waar RKDVC steeds meer voor de beslissing ging moesten de Gastelnaren zich beperken tot uitbraken. En dat daar veel gevaar mee werd gekweekt bleek wel in de 83ste minuut. Op dat moment kon spits Matthijs Nagtzaam uit een voorzet raak kon schieten, 2-1. Nog voor de Drunenaren konden gaan strijden voor de gelijkmaker werd het duel beslist. Opnieuw was dezelfde Matthijs die nu trefzeker de 3-1 kon binnenkoppen. Hoewel de DVc-ers het nog wel probeerde was de wedstrijd hiermee beslist.
De DVC-ers hebben gestreden met een leeuwenhart maar moesten toch hun meerdere erkennen. Helaas is in deze nacompetitie geen herkansing en weet RKDVC dat het ook komend seizoen in de derde klasse zal uitkomen.

Opstelling:                   Jelte van der Linden; Bas Verhoeven (Mats van Bokhoven 68ste); Damian van Bijnen; Ingmar Voorhaar; Ray Kivits; Thijs Lammers; Colin Smits; Timo Boomsluiter (Nick Pelle 45ste); Sam Pietersen (Daan Lucas 86ste); Kyan Cordes (Yannick van Zutphen 63ste); Pim van Hulten.
Scoreverloop:              1 – 0 Bart Aarssen 8ste min
                                      1 – 1 Pim van Hulten 45ste min.
                                      2 – 1 Matthijs Nagtzaam 83ste min.
                                      3 – 1 Matthijs Nagtzaam 85ste min.