Zwaluw VFC D3
29-08-2015
3-0

Scheidsrechter:   Driesprong, L.J.
Een jaar gelden begon de toenmalige D4, de basis van de huidige D3, met een eenvoudige overwinning bij de D4 van Zwaluw VFC uit Vught. In de winterstop werd nogmaals gemakkelijk gewonnen van dit team.
Vandaag de bekerstart tussen de D3's van beide verenigingen in Drunen. DVC was nagenoeg compleet, alleen Tunahan zat nog in het vliegtuig op weg naar Nederland. In tegenstelling tot vorig jaar waren de rollen nu volledig omgedraaid. Zwaluw overheerste de gehele 1e helft, DVC kan nauwelijks over de middenlijn heen komen. Een aantal hachelijke momenten voor het Drunense doel, zou de kijker niet versteld van doen staan, dat Zwaluw op enig moment de leiding zou nemen. Echter doelman Niels verkeerde in uitstekende vorm en wist menig aanval onschadelijk te maken. Paniek vierde hoogtij in de Drunense verdediging, we speelden niet altijd even slim en dachten ook nog via het centrum uit te kunnen verdedigen? Tegen de veldverhouding in wist DVC uit een counter van Jordy op 1-0 te komen. Ondanks de voortdurende belegering kon DVC met deze stand gaan rusten.
Na de rust eenzelfde beeld, Zwaluw bleef aandringen, maar de DVC-ers stonden beter op hun posities en korter op de man.
Veel hachelijke momenten deden zich niet meer voor het Drunense doel en anders hadden we nog onze keeper. DVC had de wedstrijd beter onder controle. Het gevaarlijke wapen van DVC, de counter via Jordy, zorgde voor de 2-0. De vraag blijft of de Zwaluw keeper de bal wel of niet klemvast had, maar het doelpunt werd geteld. Zwaluw bleef proberen, maar breekijzer Rens ontregelde al vele aanvallen op het middenveld en achterin gaf Joris geen meter weg, degelijk en op tijd ruimen.
Wederom een counter en Jordy tekende voor een hattrick.
In de laatste minuten ontsnapte DVC nog aan een penalty, na onzorgvuldig uitverdedigen.
De uitslagen rapporteur van vorige week had een vooruitziende blik 3-0.
Kortom een spannende wedstrijd voor de Drunense aanhang en de Zwaluw ging ten onrechte met lege handen naar Vught.
Na de wedstrijd moesten wij helaas afscheid van Jordy, want hij gaat een vacature in de D-selectie op vullen. Voor de D3 een groot verlies, maar het is Jordy gegund. De angel is nu uit de aanval en de komende week zal de technische staf moeten brainstormen over een nieuw aanvalsconcept.
Komende woensdag een oefenwedstrijd tegen de C4, donderdag een demonstratiewedstrijd op het Run (bubblebal of voetgolf) en zaterdag voor de beker naar Vlijmense Boys D1.
Hopelijk zijn Maarten en Bas weer fit, want voorlopig staan we even met 13. En de tegenstanders van de komende weken liegen er ook niet om.