Ommekeer voor Groningen in duel tegen Utrecht?

()
()
03-10-2015
10:15


Zaterdag ochtend 09:45u: de kleedkamer van Groningen vult zich langzaam met hongerige spelers. Het enthousiasme bij binnenkomst in de kleedkamer verraad dat de nederlagen van de afgelopen weken geen invloed hebben gehad op de motivatie van de mannen en dat ze er weer vol tegenaan gaan tegen de opponent van vandaag: Utrecht.
Na een gedegen warming-up en in een langzaam doorbrekend zonnetje wordt de aftrap genomen en kan de jacht op de overwinning beginnen. Direct wordt door beide partijen op de bal geaasd en laat Noël zich van zijn beste kant zien; met de bal stevig aan de voeten weet hij een aantal maal door te breken, zijn pogingen stranden echter in de Utrechtse verdediging die alert en waakzaam is.
Utrecht laat zich echter ook niet onbetuigd en al na enkele minuten moet onze keeper Teun aan de bak: de 1e kans voor Utrecht wordt mooi door hem om zeep geholpen.
Milan weet hierna onze verdediging goed te organiseren: samen met Bastiaan zet hij een muur neer die niet zomaar geslecht zal worden vandaag.
Peer begint zich nu ook te melden in het spel en zit bovenop tegenstander en bal, zijn inzet levert Groningen dan ook een paar maal mooi balbezit op. Helaas kunnen deze acties niet beloont worden met een doelpunt; het lijkt of het team zich het energiezuinige A-label heeft opgespeld en de extra stap naar elkaar en het doel niet gemaakt kan worden.
Thomas houdt ondertussen goed het overzicht op het middenveld. Hij meldt zich direct bij iedere speler van de tegenstander zodra deze aan de bal komt zodat er geen kansen gecreëerd kunnen worden. Ook Max werkt zich uit de naad om de spitsen in scoringspositie te krijgen, deze worden echter niet bereikt doordat óf hij niet goed in de gaten houdt waar ze zich bevinden óf zij zich niet genoeg vrijlopen om de bal te ontvangen (Oscar: puntje van aandacht voor de training).
Zo eindigt de 1e helft van de pot in een 0-0 stand en vragen de fans zich af of de punten door Groningen mee naar huis genomen kunnen worden.
Even later blijkt dat de peptalk door Harry zijn vruchten heeft afgeworpen want na de hervatting laten onze mannen zien dat ze geen genoegen nemen met een gelijke stand; er wordt weer volop aangevallen met het vizier op het Utrechtse doel gericht. Na een kleine hapering in het richtingsgevoel van Fabian (goed gecorrigeerd!) weet hij de bal naar Yoran te spelen. Zijn inzet gaat maar net voor langs het doel; dit belooft wat voor de rest van de wedstrijd. In deze fase kan Utrecht geen vuist meer maken tegen onze defensie; daar waar Bastiaan soms niet helemaal goed op positie staat, maakt zijn loopvermogen het de tegenstander onmogelijk om een goed aanval op te bouwen. Weer weet Yoran door te breken en zich in een goede positie te spelen om te scoren; weer gaat zijn schot net links voorlangs.
Ook Guus pakt zijn kans en krijgt een mooie kans om de score te openen. Zijn schot mist echter voldoende kracht doordat hij gaat liggen; probeer overeind te blijven, dit geeft je veel meer controle! Ook Fabian krijgt zijn kans maar weet net niet genoeg rust te bewaren om de bal goed en beheerst in de touwen te werken.
Utrecht wordt langzaam gebroken door onze mannen; zij kunnen het tempo niet meer volgen en moeten een ondergeschikte rol op het veld aannemen. Dit geeft Groningen de kans om de ontstane ruimtes te benutten en na een mooie bal door het midden is het dan ook Yoran die met een schot in de verre hoek de keeper weet te verschalken voor de 0-1. Direct gaat er een golf van sensatie door het team: Groningen ruikt nu de overwinning. Vrij snel leidt dit dan ook tot de 0-2, wederom ingeschoten door Yoran. De beer is nu los; Groningen wil de 1e hattrick van het seizoen maken. Het laatste fluitsignaal verstoort deze ambitie echter, de eindstand blijft steken op een verdiende 0-2.
Dat Utrecht niet helemaal gebroken is blijkt even later uit de penalties; deze eindigen in een 6-6 gelijke stand na een paar mooie poeiers van onze Groningers en een paar mooie saves van Teun.
Laten we hopen dat deze pot een keerpunt in de competitie voor Groningen betekend en dat deze overwinning voor de onze mannen naar meer smaakt.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven