SHO A1
03-10-2015
2-2

Scheidsrechter:   Hoog, L.L.A. op 't
De wedstrijd tegen de nr 2 SHO staat op het menu. Wat er ook mocht gebeuren, we blijven koploper...Deze wedstrijd moest immers gewonnen worden. Zo ging iedereen het veld in. Het begon wat onrustig, al na 2 minuten was er wat miscommunicatie tussen Kjell en Giel en was daar de eerste kans voor onze Oud-Beijerlandse vrienden.Het stond niet goed. Met veel druk zetten kregen wij de Drunense voetbalmachine niet aan de praat. Dit resulteerde in de 6e minuut in de 0-1 nadat er een voorzet vanaf links werd ingekopt door een speler die wel heel erg veel vrijheid had. Er werd niet gevoetbald, dit werd ons ook wel moeilijk gemaakt, maar dan nog. Er werd vaak te slordig gevoetbald. In de 9de minuut diende de volgende grote kans voor SHO zich aan, maar deze bal belandde in het vangnet.We kwamen er niet uit. Wel regelmatig balbezit maar doordat zij véél feller waren, kwamen we niet aan voetbal toe. Een schot van Roy, net over. Van buiten de 16. En een rollertje van buiten de 16 die de keeper zo kon pakken, van Stijn. Dat was de oogst. SHO kwam ook aan weinig echte kansen, wel tot mogelijkheden. Tot in de 35ste minuut. Een lange bal van SHO werd ingetikt door de spits maar Jordan wist nog net een doelpunt te voorkomen. Kort voor rust werd wederom een enorm grote kans voor SHO ternauwernood verwerkt door Jordan tot corner. In de rust werd het een en ander besproken. Vol goede moed gingen de blauw-witten het veld op. Echter konden na 3 minuten al onze plannen in de ijskast want de 0-2 lag in de touwen. Het werd er nog niet echt beter op. De meningen waren verdeeld: sommige dachten het is over, sommige dachten dat er nog wel wat te halen was.Wij zagen mogelijkheden. Plots lukte het om te gaan voetballen. Niet altijd even goed. Er zaten regelmatig veel slordigheden bij maar in elk geval leek er meer beleving in te sluipen bij de groep. In de 54ste minuut wil SHO opbouwen maar verslikt de rechtsback zich in Stijn, die de bal direct meegeeft aan de diepgaande Joep, die op zijn beurt de bal in een keer bij de 2e paal legt, Osman kwam aan gesprint en tikt ondanks dat er nog een sliding gemaakt werd door de linksback, zonder aan te nemen de 1-2 binnen. Het was weer een wedstrijd. Het geloof groeide en groeide. SHO kwam niet meer in het stuk voor. Roy stuurt Osman weg, die de keeper omspeelt en de bal rustig in het doel kan schuiven. Helaas werd deze 2-2 afgekeurd wegens buitenspel. Hier zijn menige vraagtekens over. Maar goed, nog steeds 1-2. Nadat de net ingevallen Mathijs werd gevloerd kregen we een vrije trap, rand 16. Roy stond achter de bal. Hij krult de bal langs het muurtje en langs de keeper tegen de paal. Even later kregen we een corner waarvan geen gevaar uitging, totdat de bal knap gepareerd werd door de keeper. Het werd grimmiger op het veld. Veel meer overtredingen en felle duels van beide kanten. Nadat SHO bijna de 1-3 intikte werd via de kluts in de 16 de bal al vallend door Stijn ingepunterd en de bal ging via de hand van de keeper, tergend langzaam over de doellijn. Dit was toen het scorebord al een minuutje op 90 stond dus de vreugde was groots. Hierna werd er nog heel even doorgespeeld.
Jongens, niet heel goed gevoetbald maar met een flinke dosis strijdlust kun je zoals je ziet ook heel ver komen! Volgende week weer 3 punten tegen Oranje-Wit.