DVC 12 wint Drunense derby!

FC Drunen 5
RKDVC 12
29-11-2015
1-5

Deze ochtend stond in het teken van slecht weer. Jelle was wonder boven wonder 'gewoon' een kwartier te vroeg, chapeau Jelle! Anderen waren minder florissant uit de nacht gekomen. Na een geweldige rave-party in de Brabanthallen kwam Carlo nog enigszins ongeschonden uit de nacht, maar Bas Beckers daarentegen niet. Ook was Rolf niet aanwezig, dit kwam doordat zijn treinrit een dermate lange vertraging opliep dat onze creatieve maestro niet aanwezig kon zijn. Spijtig Rolf.

Na een warming-up op meer modder dan veld, marcheerden de mannen van 12 naar het speelveld. De insteek was duidelijk. Drie punten pakken om zicht te houden op de beoogde top-3 klassering, maar bovendien de eer in deze plaatselijke derby.
Eenmaal begonnen bleek dat de plaatselijke FC en de mannen van DVC flink aan elkaar gewaagd waren. Er werd wat afgetast en hier en daar een half kansje geproduceerd door beiden equipes. Drunen was vooral sterk in de snelle steekbal waardoor het gevaarlijk werd, RKDVC moest het hebben van het passingspel en de ballen over de zijkant. Dit resulteerde in een spannende eerste helft met redelijk wat mogelijkheden maar nog geen echte kansen.

In de rust was het duidelijk wat er moest gebeuren, namelijk de wedstrijd over de streep trekken. Inmiddels vaste leider WP en de van een schoonheidsingreep herstellende Joris vertelden de mannen het strijdplan. Dit viel niet bij iedereen in goede aarde (Rob), maar iedereen komt een keer aan de beurt om te wisselen. smile-emoticon

De tweede helft begon een stuk feller van de kant van RKDVC. Er kwamen meer kansen en het was wachten op een 0-1. Deze 0-1 werd uiteindelijk ook gemaakt. Na een verwoestende uithaal van Stan Klijn, welke van richting werd veranderd, was uiteindelijk de voorsprong voor RKDVC 12. De mannen konden er niet heel lang van genieten aangezien er na wat knullig verdedigend werk een speler van FC Drunen gemakkelijk in scoringspositie kwam. Hij lobte de bal over reserve-doelman Roel heen en de bal werd als een magneet de goal in getrokken. 1-1. Op dit moment waren er nog maar 11 minuten te spelen dus de tijd drong voor de mannen. Er werden aanvallende wissels doorgezet welke uiteindelijk resulteerde in een aantal mooie goals. Jorg was de verlosser voor RKDVC 12 met een loepzuivere hattrick. Zijn directe tegenstander trapte tot wel 5x toe in zijn overstapje waardoor Jorg telkens een vrij doortocht kreeg. De tweede, derde en vierde goal waren dus van Van Den Heuvelse makelij. Bij de vierde goal (Jorg zijn derde) was er tevens een glansrol voor Quinten Verbeek. Deze trouwe verdediger kreeg het hoog in zijn bol en rende als een gazelle langs de zijlijn om een afgesneden voorzet te produceren voor het goudhaantje van vandaag. Uiteindelijk werd het 1-5 door een mooie rush van Jorg, die goed het overzicht behield en onze topscorer Dylan in scoringspositie bracht.

Al met al is er een prima pot gespeeld en moet iedereen gefocust zijn om volgende week tegen directe concurrent RKKSV punten te pakken.

Man of the Match: Quinten Verbeek. Quinten gaf vandaag een assist, greep goed in op de momenten dat wij hem nodig hadden en heeft nagenoeg geen overtredingen gemaakt. Hij mag zich dus met recht de Man of the Match van deze week noemen.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven