Prima resultaat, volgende ronde is een feit!

Theole JO19-1
17-12-2016
4-0

Scheidsrechter:   Kayaoglu, H.
De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar werd gespeeld tegen Theole uit Tiel. Voordat de wedstrijd begon, hielden we een minuut stilte ter nagedachtenis aan Rian Fitters. Na deze minuut moesten de gedachten op de wedstrijd. Met een overvolle bezetting begonnen we aan de wedstrijd. We zochten vrijwel meteen de aanval, jammer dat we net niet nauwkeurig genoeg waren, dan hadden we er meer uit kunnen halen. Bij het 1e schot, van Pjotr, moest de keeper meteen in actie komen. De score werd na een klein kwartier geopend door Osman, een bal kwam uit de kluts bij hem. Hij dacht niet na en van een meter of 25 schiet hij de bal over de keeper het doel in. Gaan we voortaan elke week van die sublieme goals zien? Enkele minuten later werd diezelfde Osman neergelegd in de 16 meter met logischerwijs een penalty tot gevolg. Hij lapt de ongeschreven voetbalwet, dat degene die neergelegd word de penalty niet mag nemen want dat gaat niet goed, aan zijn laars en neemt de pingel zelf. Ondanks dat dit al meerdere malen goed is afgelopen, liep het deze keer verkeerd af. De keeper red en dus blijft de 1-0 stand op het scorebord staan. Osman was in de 21ste minuut de gevierde man toen hij bij een aanval goed het overzicht bewaarde en niet zelfzuchtig was. Hij legde de bal panklaar voor Pjotr die enkel nog een klein duwtje tegen de bal moest zetten om deze in het doel te krijgen. 2-0. De score had verder kunnen en misschien wel moeten uitlopen maar het mocht niet zo zijn. Het stond potdicht achterin. 1 corner, dat is het wapenfeit van Theole in de 1e helft. De 2e helft begon slordig vanuit onze kant. Veel slordig balverlies. Theole kwam fel de kleedkamer uit. Desondanks wisten wij als eerste te scoren. Hij werd al eerder bejubeld, hij maakt hier zijn 2e van de middag nadat een verdediger van Theole een iets minder goede pass in huis heeft dan in zijn gedachten waarschijnlijk. Osman profiteert en, zo mag je nu toch wel concluderen, beslist de wedstrijd in de 58ste minuut door er 3-0 van te maken. Jelle kwam in het veld en met zijn eerste balcontact scoort hij bijna maar hij schiet de bal in het zijnet. Wij worden sterker, Theole probeerde het roer nog om te gooien. Ze probeerden alles, ook door 3 man tegelijk te wisselen maar het mocht niet baten. Het slotakkoord is voor Maik, hij krijgt de bal rond de middenlijn, zonder iemand in een blauw-wit tenue bij hem. Hij ging zelf op avontuur, nam enkele hordes en zette in de 84ste minuut de eindstand op het bord: 4-0. Goed gedaan mannen! Het enige wat we onszelf kunnen verwijten is dat de score niet hoger is uitgepakt maar het belangrijkste was vandaag de overwinning! Nu even geen voetbal meer voor ons, de winterstop is begonnen. Fijne (feest)dagen allemaal en een goed, gezond en sportief 2017 voor iedereen namens het gehele team van RKDVC JO19-1!