FC Engelen 3
RKDVC 6
18-12-2016
3-8

ENGELEN – Afgelopen zondag speelde RKDVC 6 de eerste knock-out ronde in het bekertoernooi tegen FC Engelen 3. Een team dat onderin een 4e klasse bungelt maar zich desondanks als poulewinnaar wel verzekerde van een vervolg in het bekertoernooi. Onder het oog van onze trouwe supporter Simone werd om 10:00 uur afgetrapt. RKDVC keek even aan op hoeveel % deze wedstrijd afgedaan kon worden. Hierdoor liep het in de beginfase allemaal wat stroef en was het niveau om te janken. Desalniettemin kon RKDVC zich telkens eenvoudig tot een kans spelen. FC Engelen had weinig zin om te verdedigen vandaag en in de omschakeling had RKDVC vaak een overtal. Legio kansen werden bijeen gespeeld, maar pijnlijke missers zorgden dat we met slechts 4 gescoorde goals aan de thee konden. Na 10 minuten was het bij de 3e RKDVC kans raak via Dennis Damen. FC Engelen deed brutaal wat terug in de stand (1-1) maar het zag er geen moment naar uit dat RKDVC het moeilijk ging krijgen vandaag. Een vrije trap kon door Marco Pulles langs de voortreffelijk opgestelde muur in de korte hoek worden geschoten. Hierna vergrootte RKDVC de voorsprong door wederom een goal van Marco Pulles, die de bal achter het standbeen langs de goal in slingerde: 1-3. Voor rust was ook Luuk Buijs in de korte hoek nog trefzeker en was de ruststand dus 1-4.
Na rust begon RKDVC op dezelfde manier als in de 1e helft. FC Engelen kwam hierdoor zowaar op 2-4, en de gladde Panter moest zelfs nog een keer uitstekend redden anders had ook de 3-4 in het netje gelegen. Remco v/d Linden bracht de rust terug door de 2-5 binnen te koppen. Kans na kans, schiettent, 3 corners een pingel.. alles kan gezegd worden over de 2e helft. Het is dat er volwassen kerels op het veld stonden, anders had het net zo goed FC Engelen D7 – RKDVC D5 kunnen zijn. Rik Blokland knalde heerlijk de 2-6 binnen, Marco Pulles maakte zijn 3e en Jasper Koole toonde zich bijzonder effectief en maakte de 2-8. Het slotakkoord was voor Engelen, dat via de kunstenaar op rechts nog op 3-8 kwam. RKDVC plaatst zich door deze zege voor de kwartfinale. De loting is inmiddels verricht en hieruit kwam de wedstrijd RKDVC 6 – SV Valkenswaard 3 naar voren. Dat is tevens de eerstvolgende officiële wedstrijd voor RKDVC 6, dat tot die tijd winterslaap houdt.
RKDVC 6 dankt al haar vrienden, volgers, supporters voor de steun in 2016. Namens de gehele selectie hele fijne feestdagen en alvast een gelukkig 2017! Graag tot 29 januari op het Sportpark in Drunen.