ODC 1
19-02-2017
2-1

Scheidsrechter:   Hendrix, L.

De afgelopen weken heeft RKDVC dankzij een goede inzet voorzichtig enkele stappen vooruit gemaakt. Zodanig zelfs dat het de aansluiting met de nummer 4, ODC, heeft weten te bereiken. Voor aanvang van deze wedstrijd was het verschil met de opponent van vandaag nog maar 4 punten. Bij winst zou RKDVC dus naderen tot op 1 punt van de Boxtelse ploeg. Voor rust was hiervan niets te bespeuren bij de Drunense jongens. Het was ODC dat de bovenliggende partij was. Daar waar RKDVC nagenoeg geen kansen wist te creëren was ODC wel enkele malen dicht bij het Drunense doel. In de 23ste minuut kreeg spits Sjoerd van Lokven zijn eerste doelkans. En direct was het ook raak. Zijn inzet kon niet meer worden gekeerd en promoveerde naar een treffer, 0-1. Ook na deze treffen bleven de gasten gevaarlijker. Toch was RKDVC eenmaal dicht bij een treffer. Op voorzet van Maurice Adegeest kwam Martijn van Esch in kansrijke positie. Hij zag zijn schot rakelings over gaan.
De tweede helft was het omgekeerde van de eerste. Nu was RKDVC de bovenliggende partij. Maar het duurde erg lang voordat RKDVC gevaarlijk kon worden. In de 78ste minuut was het Yori van Delft die een schotkans kreeg. Maar de bal belandde in de handen van de Boxtelse doelman. Twee minuten later was het Stijn Holtslag die zeer verrassend van afstand uithaalde. Zijn schot ging rakelings naast. In de 89ste minuut kwam de derde mogelijkheid tot stand. Maar nu was het Maurice die zijn inzet juist naast het doel zag verdwijnen. In d 92ste minuut viel de fel verdiende gelijkmaker. In een kluwen van spelers was het Rick van Woerkom die de bal plots in het Boxtelse doel zag verdwijnen 1-1. Direct vanuit de aftrap kon RKDVC de bal veroveren. Met een fraaie diepte pass kwam de bal bij Maurice. Bij het aannemen van de bal kwam hij ten val. Voor de scheidsrechter voldoende om een overtreding te constateren en de bal op de stip te leggen. Vanaf 11 meter schoot Damian van Bijnen onberispelijk binnen en bezorgde zo de overwinning voor RKDVC.
De DVC-ers kunnen met een heerlijk gevoel de carnaval gaan vieren. De achterstand op nummer vier bedraagt nog slechts 1 punt en ook heeft het een waterkans op een periodetitel in stand weten te houden. Dit laatste lijkt meer theoretisch dan feitelijk. Maar men weet nooit hoe een “geit” een haas vangt.

Opstelling:           Daan Dekkers, Giel Brandts, Tim Poel, Damian van Bijnen, Rick van Woerkom, Christiaan van de Velden, Bas Verhoeven, Martijn van Esch (Stijn Holtslag 61ste), Maurice Adegeest, Yannick van Zutphen, Yori van Delft (Marijn Hooijmans 81ste)
Scoreverloop:      0 - 1 Sjoerd van Lokven 23ste minuut
                            1 - 1 Rick van Woerkom 90+2de minuut
                            2 - 1 Damian van Bijnen 90+3de minuut
Toeschouwers:     250