Juiste instelling in goede wedstrijd bezorgt JO15-2 terechte winst

RKDVC JO15-2
18-02-2017
1-2

Scheidsrechter:   Maas, C.A.M.

Eindelijk was het zover voor de JO15-2, nadat (bijna)alle oefenwedstrijden in voorbereiding op de 2e seizoenshelft voor ons niet waren doorgegaan, moesten we nu voor de competitie zelfs direct aantreden voor 'n wedstrijd tegen 'n concurrent, SC 't Zand JO15-2, om van de onderste plaatsen weg te blijven. In de thuiswedstrijd tegen dit team liepen de emoties langs en zeker in 't veld hoog op, met zelfs 2x(terecht)rood voor 't Zand spelers. Desondanks werd er toen niet verdiend met 1-2 verloren. Met i.i.g. de boodschap aan de boys om alleen aan ons voetbalspel te denken en niet aan de vorige wedstrijd, werd vanaf de aftrap door DVC 15-2 het initiatief genomen. Met al vrij snel 'n aanval waarbij de Tilburgse-goalie handelend moest optreden. Ook onze verdediging werd vrij snel al aan 't werk gezet door twijfelend optreden van onze kant. Gaandeweg de 1ste helft ontspon zich 'n heerlijke, harde maar faire wedstrijd, die door de talentvolle en zeer jonge scheids(in opleiding)prima onder controle werd gehouden. In de 26e min. wist Can, na weer 'n vrije trap voor ons, alert te reageren toen de keeper van 't Zand de bal niet klemvast hield en 'm "lekker" binnen te tikken. 0-1 ondanks de felle protesten van de keep bij de scheids, die dit protest stoicijns negeerde. Deze voorsprong was dikverdiend want daarvoor hadden we ook al enkele bijna 100% kansen gehad. En die enkele X dat 't Zand er doorheen kwam weten onze verdedigers dat ze op ons Luukske kunnen rekenen.Wat stond die vandaag weer geweldig te keepen. Kort na de 0-1 hadden Noah & Can de kans op de 0-2, maar de finesse om dat te doen ontbrak. Dan in de 33e min. begint onze steeds beter spelende opkomende linksback, Sjoerdje, aan 'n rush diagonaal over t veld en komt via 'n vaak geoefende

combinatie/kaats vrij voor de Zand-keeper en omspeelt die prima, maar komt als linksbenige iets te veel aan de rechterkant van de goal en aangezien hij niet dezelfde "voetbalschoenen"(van Pa) aan had als woensdag lukte het hem niet om de bal binnen te schuiven, maar helaas tegen de paal. Jammer het had bij rust eigenlijk 0-2,0-3? moeten staan dan was de 2e helft wellicht 'n formaliteit geweest.

Vrijwel direct na de rust wist Noah ditmaal wel de 0-2 binnen te schieten na goed doorzetten. Deze voorsprong wist 't Zand enkele minuten later te verkleinen door 2x 'n foute inschatting van onze zijde. Maar eerlijk gezegd ook 'n verdienste van een van de beste spelers van 't Zand die zich telkens knap vrij wist te spelen en ook andere spelers daarin betrok. Wat ons,SKK, ook goed deed was dat "eindelijk" de hele groep begreep waarom wij er de laatste weken op de training op hamerden dat voetbal tegenwoordig niet alleen 'n spelletje is wat "klooien" met 'n bal maar ook de teamdiscipline en conditie-werk belangrijk zijn om leuke resultaten te behalen. Ook de invallers begrepen wat er, zeker vandaag, gevraagd werd.

Gedurende de 2e helft ging het spel op en neer met voor beide teams kansen om te scoren waarbij wij de betere kansen daarop hadden maar het geluk daarbij ontbrak. In de 61e min.werd wat te wild uitkomen van ons Luukske door de prima leidende scheids bestraft(terecht overigens) met 'n pingel voor 't Zand.

Maar Luuk herstelde z'n eigen foutje perfect door de strafschop te keren.Dit gaf het gehele team weer 'n geweldige boost en met nog meer strijd en soms wat noodzakelijke Italiaanse-overtredingen(geeft niet hoor niet Robin!)werd deze noodzakelijke maar wel dik-en dikverdiende overwinning binnengehaald. Dat dit ten koste van enkele gele kaarten ging hoort er soms bij en daarvoor hoef je je niet te schamen. Prima wedstrijd boys, eh sorry, zeg maar gerust: MANNEN!!! Dit gevoel en instelling vasthouden dan kan het nog 'n mooi eind van de competitie worden. Ook nogmaals complimenten voor de jonge scheids die wanneer nodig kordaat optrad en het spel ook liet gaan als t kon.