DVC knokt zich langs Be Ready en is terug aan kop

RKDVC 6
Be Ready 3
19-02-2017
2-1

Scheidsrechter:   Logten, H van
DRUNEN – Een belangrijke maand, de maand van de waarheid, komt steeds dichterbij voor RKDVC 6. In Maart staan er verschillende lastige (uit)wedstrijden op het programma die wellicht een rol van betekenis gaan spelen in de strijd om het kampioenschap. RKDVC 6 heeft de pole position in ieder geval weer te pakken. Zelf won het nipt van Be Ready, terwijl koploper Right Oh de punten bij Uno Animo liet liggen.
Na 3 competitienederlagen op rij was het de hoogste tijd om de zoete smaak van 3 punten weer eens te kunnen proeven. Thuis tegen Be Ready moest dat gebeuren. Nadat we ‘’ un bietje tempo bij het opschieten ‘’ hadden gemaakt werkten we een keurige warming-up af. Desondanks wist RKDVC niet direct het heft in handen te nemen. Sterker nog, binnen 20 tellen had de 0-1 er al in kunnen liggen. Be Ready kwam goed voor de dag en zal dit 90 minuten lang volhouden. Na een kleine 20 minuten kreeg RKDVC zelf de eerste reuze kans, maar het doel werd van korte afstand knap gemist. De openingstreffer was even later toch een feit. Rik Blokland bediende Mathijs Fokker wiens inzet een tikkeltje gelukkig binnen viel. In minuut 35 ontstond commotie nadat Be Ready captain Mike v/d Westen ten onder ging in het Drunense strafschopgebied. Een 11-tal aan schreeuwkanonnen ten spijt werd de pingel niet gegeven. In de tegenstoot brak Mark van Engeland op links door. Hij passeerde de Be Ready doelman in de korte hoek: 2-0.
Een comfortabele marge en met 4 nieuwe spelers werd de 2e helft aangevangen. Onder hen ook Willem van der Velden, die na een lange afwezigheid door een blessure zijn verdienstelijke rentree kon maken. Willem werd in de muur geposteerd in de 55e minuut toen Be Ready een vrije trap mocht nemen. De fraaie trap kon door Berry nog op de lat worden getikt, maar zag vervolgens dat er 3 geelhemden klaar stonden om de rebound binnen te tikken: 2-1.
Zoals gezegd speelde Be Ready een prima pot. Mede door 2 gele prenten was RKDVC niet in staat om de voorsprong nog te vergroten. Aan beide kanten vielen eigenlijk niet veel kansen meer te noteren. In de slotseconde brak Be Ready via vlugge Jaapie nog eenmaal uit maar Bertus wist zijn inzet in de korte hoek te keren. Zo won RKDVC, alles behalve overtuigend, eindelijk weer eens een competitiewedstrijd.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven