Taxandria 1
23-04-2017
2-2

Scheidsrechter:   Lang, P. de
Afgelopen zondag moest RKDVC aantreden tegen Taxandria uit Oisterwijk. Hoewel de beide ploegen tegen elkaar geen rijk verleden hebben in competitieverband heeft RKDVC nog nimmer van de gasten van vandaag weten te winnen. Ook de uitwedstrijd, eerder dit seizoen, eindigde in een gelijkspel. RKDVC leek toen op een overwinning af te stevenen maar moest in de slotminuut de gelijkmaker incasseren. Vanaf de aftrap liet RKDVC zien dat men dit scenario niet nogmaals wilde laten gebeuren. Direct vanaf de aftrap viel dan ook de eerste kans voor RKDVC. Het was Martijn van Esch die juist voorlangs schoot. Hierna volgde een gelijk opgaande strijd waarbij RKDVC de meeste kansen kreeg om op voorsprong te komen. Een kopbal van Bas Verhoeven ging het doel in, echter de treffer werd afgekeurd wegens duwen. Een goed genomen vrije trap van Yannick van Zutphen ging rakelings voorlangs en Stijn Holtslag zag zijn inzet in de handen van de Oisterwijkse doelman belanden. In de 32ste minuut was het dan toch raak. Bij de eerste mogelijkheid was het Taxandria die de score opende. Na een voorzet kon Maikel Wolfs binnenkoppen, 0-1. Ook hierna probeerde RKDVC de gelijkmaker nog voor rust te scoren. Ook leverde dit enkele mogelijkheden op. Maar desondanks bleef de achterstand op het scorebord staan.
Direct na een minuut spelen in de tweede helft leek aan alle illusies voor RKDVC een einde te komen. Nadat er een enorm misverstand in de Drunense defensie was kon Tim Robben namens Taxandria de score uit breiden naar 0-2. Deze tegenslag leek verlammend te werken op de Drunenaren. Zelden kwam RKDVC tot gevaar voor het doel van de gasten. Zelfs het feit dat RKDVC een numeriek overwicht op het veld kreeg, na een rode kaart voor een speler van Oisterwijk, kon de DVC-ers niet op gang helpen. Nadat twee a-jeugd spelers werden ingebracht, Roy Lamers en Osman Bostanci, kwam er meer beleving in het team. Voor Osman het debuut in het eerste elftal. Pas in de slotfase werden de eerste mogelijkheden gecreëerd . In de 82ste minuut kreeg Christiaan van der Velden een opgelegde kans. Alleen voor de doelman zag hij de bal naast gaan. In de 90ste minuut kwam Stijn tot een schot, maar deze kon door een verdediger worden weggewerkt worden. In de 2de minuut van de extra tijd kon Damian van Bijnen de bal hoog voor het doel te brengen. Laatste man, Tim Poel, kopte de bal onhoudbaar binnen, 1-2. En in de vierde minuut van de extra tijd kon Stijn van dichtbij de gelijkmaker binnenleggen, 2-2. In deze gelijke stand kwam hierna geen wijziging meer.

Opstelling:            Daan Dekkers, Giel Brandts, Tim poel, Damian van Bijnen, Bas Verhoeven, Yannick van Zutphen (Osman Bostanci 72ste), Christiaan van der Velden, Guus Berens, Stijn Holtslag, Martijn van Esch, Maurice Adegeest ( Roy Lamers 54ste)
Scoreverloop:       0 - 1 Maikel Wolfs 32ste
                                0 - 2 Tim Robben 46ste
                                1 - 2 Tim Poel 90 + 2
                                2 - 2 Stijn Holtslag 90 + 4