RKDVC C1
25-08-2012
3-6

Scheidsrechter:   Jansen, P.J.P.
Na onze goede 1ste bekerwedstrijd(5-1)winst van vorige week stond voor vandaag de 2e op de agenda.Uit naar het pittoreske
Den Dungen,vlak naast 't Moaskaantje.Met frivool en goed positie-en aanvalsspel werd Dungen de 1ste 10 min. helemaal zoek gespeeld. Er werd helaas maar 1x gescoord uit de 6(ZES)
1000% kansen,Tomas uit 'n assist van de vandaag alert en goed spelende Jelle. Uit die gemiste kansen putte DEN D. moed dat er voor hen meer inzat. In de 20e min. leverde dat uit
'n goed uitgevoerde counter de 1-1 op, Gescoord door hun beste en grootste speler die ook nog 'ns supersnel is. Na van
deze onverwachtte gelijkmaker te zijn bekomen werd de 1-2 gescoord na,'n Barca-achtige(echt waar**) aanval met als eindstation Jelle.'N staande ovatie van iedereen zo mooi was deze aanval. Toch gaf Den D. zich nog niet gewonnen,want ondanks omzettingen van onze kant, wist hun gevaarlijkste aanvaller op dezelfde wijze als halverwege de 2--2 te maken. Nu was er in dezelfde minuut al 'n antwoord van DVC C1 2-3 Thom uit 'n combinatie met de "verlost""en daardoor steeds beter spelende Tomas.
Na in de rust iedereen te hebben toegesproken over gemaakte afspraken begonnen de boys zeer goed aan de 2e helft. Met in de 3e min. de 2-4, Tomas uit 'n steekpass "van de
"noodgedwongen"" laatse man spelende Roy,die wel alle vrijheid heeft om bij te sluiten en dit dan ook fantastisch en gedoseerd doet. Nu leek het verzet van Den D. gebroken en was het voor hen meer pompen om niet te verzuipen. Dit hielden ze met 3 wissels lang vol maar nadat wij onze wissels,
""schoolkampers""Joris en Osman, hadden ingebracht en de (bijna) nooit scorende Joris de 2-5 vanaf 20 mtr. prima inschoot
was het over en uit voor de Dungenaren. En was het alleen maar DVC die nog balbezit had, met Osman als plaaggeest voor de tegenstander die handen en voeten te kort kwamen om hem af te stoppen. Alleen was het Osman niet gegund om te scoren iets wat ie wel Tomas(hij weer!!!) liet doen 2-6. In de slotminuut was er 'n misverstand tussen Joris en de"los"" roepende keeper-Djordi waardoor de 3-6 op het scorebord kwam, en daar baalde Djordi van want afspraken zijn afspraken(zie rust) Leuke wedstrijd boys,straks in Oktober is 1 puntje genoeg voor de volgende ronde. Zaterdag de 1ste comp-wedstrijd met Oranje Wit als tegenstander, die volgens ons 1 van de favorieten voor de titel zijn.Maar met deze vorm en instelling zijn wij zeker niet de mindere.

De rustige R en tevreden KK +genietende aanhang.

** De vele toeschouwers kunnen dit beamen.