OJC ROSMALEN E6
RKDVC E4
01-09-2012
7-2

Voor de E4 stond vandaag de tweede wedstrijd in het bekerprogramma op de rol. Naar verwachting zou de tegenstand deze keer wat groter kunnen zijn dan tijdens de eerste wedstrijd. Tegenstander OJC had de eerste wedstrijd namelijk met 24 - 0 weten te winnen!
In het begin van de wedstrijd was meteen duidelijk dat OJC inderdaad een sterke ploeg heeft. De DVC-ers werden meteen vastgezet en het was met name aan keeper Niels te danken dat de 0 - 0 nog even op het bord bleef staan. Na ongeveer 8 minuten was het toch raak. Een van de aanvallers van OJC liet ook Niels kansloos en de achterstand was een feit.
De mannen van de E4 toonden echter veerkracht. De bakens werden verzet en men ging de strijd aan met de fysiek veel sterkere tegenstander. Bas, Thomas en Maarten-Jan spijkerden de verdediging dicht en met goed voetbal werd spits Sven een paar keer in stelling gebracht. Ongeveer halverwege de tweede helft wist Bjorn Sven te bereiken met een goede pass. Sven omspeelde de keeper en zorgde vervolgens voor de gelijkmaker. Een gelijke stand die ook tijdens de rust nog op het bord stond.
De tweede helft liet in het begin eenzelfde spelbeeld zien. Een sterk OJC en een DVC dat zich goed staande hield tegen deze sterke tegenstander. Op het middenveld werd daarbij door Daan, Tobias en Mark keihard gewerkt en werd met goed combinatievoetbal de ruimte aan de zijkanten gezocht. Een vrije trap van Martijn ging jammer genoeg over en daarna ging het harde werken van DVC zijn tol eisen. De ruimte op het veld werd steeds groter voor OJC en gedurende een dolle 10 minuten wist OJC uit te lopen naar een 7 - 1 voorsprong. DVC richtte zich daarna nog wel op, maar het was natuurlijk te laat om de nederlaag nog te kunnen voorkomen. De eindstand werd door Bjorn bepaald op 7 - 2 door na een verre uittrap van Niels een verdediger af te schudden en de keeper te omspelen.