HHC'09 E1
RKDVC E2
01-09-2012
3-12

Vandaag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma en wel tegen de E1 van HHC 09. De vereniging is een fusie van de voetbalclubs uit Heusden en Herpt (Heusden Herpt Combinatie) en dateert uit 2009. Oudheusden is oorspronkelijk een nederzetting aan een vroegere loop van de Maas, later Oude Maas geheten. Oudheusden is daarmee ouder dan Heusden, hoewel daar weinig meer van terug te vinden is.

Allemaal erg leuk denken jullie, maar we kwamen om te voetballen. Helaas moesten we vandaag Brent (blessure) en Samuel (zwemles) missen, waardoor we geen wissels hadden. RKDVC begon een beetje gespannen aan de wedstrijd. HHC gooide in het begin alles op de verdediging waardoor het erg druk was in het strafschopgebied en het lastig was een gaatje te vinden. Na een uitbraak van HHC keken we na een paar minuten tegen een 1-0 achterstand aan.

Daarna begon het te draaien en voordat het Oudheusdens gejuich verstomd was, wisten we de 1-1 te scoren. Dat was het moment waarop het lekker begon te draaien. De aanvallen volgden elkaar snel op en onze verdediging had zelfs tijd om zich druk te maken over een dode muis op het veld. We gingen de rust in met een 6-2 voorsprong. Een waaghals heeft tijdens de rust de dode muis van het veld gehaald zodat iedereen zich weer kon concentreren op de wedstrijd.

Het goede spel van de eerste helft werd meteen weer doorgezet. Met een aantal prachtige aanvallen wisten onze jongens uit te lopen naar 3 – 12 wat ook de eindstand werd. Terugkijkend op de wedstrijd zagen we dat de jongens elkaar steeds beter wisten te vinden en elkaar goed coachten. Ook de keeper werd steeds beter bij het spel betrokken. Een klein minpuntje was dat er uit circa 15 corners niet gescoord werd. Misschien goed om daar eens op te oefenen? Al met al weer een super wedstrijd en hopelijk kunnen jullie dit doorzetten in de competitie.