Rkdvc A2 officieus door naar tweede ronde bekertoernooi.

Maliskamp A1
RKDVC A2
01-09-2012
0-5

De tweede bekerwedstrijd stond voor de deur voor de mannen van de A2 en na de grootse overwinning van vorige week op Rkksv stond nu Maliskamp op het programma. Voor vele jongens een bekende opponent van eerder seizoenen. Maliskamp had ook hun eerste bekerwedstrijd gewonnen, dus degene die vandaag zou winnen zou zich nagenoeg zo goed als zeker plaatsen voor de tweede ronde van de beker.
Rkdvc had vanaf het begin van de wedstrijd de overhand in het veld. Het was nagenoeg eenrichtingsverkeer richting het doel van de roodhemden. Stan was de eerste die zich voor het doel meldde maar hij en later ook Maurice met een knap schot lukte het niet de keeper te verschalken. Jesse lukte dit echter wel na een goed afgemeten voorzet van Jules, knikte hij netjes binnen en bracht de Drunenaren op een welverdiende voorsprong. Nog geen vijf minuten later was het deze zelfde vleugelspeler, Jesse, die de score verdubbelde. Een voorzet van Jules belandde op het hoofd van Roel, die Jesse bereikte en zo nam Rkdvc afstand in deze wedstrijd. Dit wedstrijdbeeld bleef, Rkdvc kreeg de kansen en op een spaarzame kans van Maliskamp na, hadden de Drunenaren had spel onder controle en kwam de opponent er niet aan te pas.
De tweede helft werd minder begonnen door de ploeg die leidde, Maliskamp gaf druk en hier was Rkdvc de eerste twintig minuten van het tweede bedrijf niet tegen opgewassen. De thuisploeg kreeg een paar goede kansen, maar verzilverde deze niet, tot genoegen van onze A2. Er werden wissels doorgevoerd en dit gaf blijkbaar een impuls aan het spel, het laatste deel van deze wedstrijd, begonnen de mannen van Rkdvc weer te tikken en kregen ze weer grootse kansen, die in eerste instantie leidde tot weinig doelgevaar. De score werd echter wel uitgebreid, toen Huub vanaf 25 meter de bal snoeihard de kruising inramde en na een lange periode van afwezigheid ook zijn naam weer tussen de statistieken zag. De wedstrijd was zo goed als gespeeld en Rkdvc moest zorgen om dit goed uit te spelen. Dit werd zeker gedaan, want de 3-0 stond amper op het scorebord en de volgende treffer kon weer aangetekend worden; Maurice kwam vrij voor de keeper en legde de bal keurig, met links, in het hoekie! Het slotakkoord moest werd nog voorbereid en kreeg het publiek uiteindelijke voorgeschoteld, want het was invaller Jeroen die de bal majestueus in de verre hoek over de keeper legde en de eindstand liet noteren.
Het spel was met vlagen zeer goed, er werd strijd geleverd en de wil om te winnen was zeker bij iedere speler aanwezig. De echte competitie moet nog beginnen en het echte volwassen spel moet nog getoond worden, maar we zijn op de goede weg en dit kan een schitterend seizoen worden!