OJC ROSMALEN A2
RKDVC A1
20-10-2012
1-3

Geen felle zon, geen regen en geen wind. Over het algemeen een perfecte voetbal middag. We waren op bezoek bij OJC Rosmalen. Beide ploegen hadden 6 uit 6. Wie er won mocht verder bekeren. Beide ploegen lieten jammer genoeg niet zien dat ze zo graag verder wilden bekeren. Simpele ballen kwamen niet aan. Medespelers werden in moeilijkheid gebracht en vele kleine slordigheidjes. OJC speelde heel compact, ze zaten er kort op en DVC werd gedwongen de lange bal te spelen. Toch probeerde we de voetballende oplossing te vinden. Na een snelle aanval over rechts leidde dit in de 10de minuut tot een corner. Rick van Woerkom zette voor en Jorn 'flatgebouw' Jongeling stuurde 3 man het bos in met een goede voorbeweging. Hierdoor stond Jorn vogelvrij en hoefde niet eens te springen om de bal via de paal binnen te werken. De verdiende voorsprong was er. Beide ploegen konden geen vuist maken en er werden geen grote kansen gecreeërd. Toch had DVC nog een kans kort voor rust. Rick van Woerkom werd gezocht. Op zijn beurt wilden hij de bal in de korte hoek leggen. De bal verdween helaas naast het doel. De eerste helft was niet om aan te zien. Wilden we onze voorsprong behouden, dan moesten we beter uit de kleedkamer komen. RKDVC bleek blijkbaar een 1-0 overwinning genoeg te vinden en opnieuw kwamen ballen niet aan. 10 minuten na rust ontving Randy een dieptepass van Damian. Randy knalde de bal snoeihard in het dak van het doel. De 2-0 voorsprong bracht wat rust. OJC wist ook na de 2-0 geen kansen te creeëren. De overwinning leek in de zak en het slechte voetbal zette zich vrolijk voort. Een dikke 5 minuten gooide Damian de wedstrijd in het slot. Rick van Woerkom legde de bal panklaar voor Damian. Via de binnenkant van de paal stond de 0-3 op het scorebord. Na de 3-0 zocht OJC eindelijk de aanval. Na een mooi schot kreeg Mitchel hulp van de lat. 2 minuten later moest hij zich dan toch gewonnen geven. Na een paar goede reddingen had hij op dit schot geen antwoord. 1-3. Op een bagger slechte voetbal middag werd er toch weer gewoon gewonnen. Volgende week de topper tegen Sliedrecht A1. Als we deze winnen kunnen we aan kop komen. Als we spelen zoals vandaag gaat dat niet gebeuren!

Wist je dat:
- Mitchel de bal moeilijk stil kan leggen bij een uittrap
- Rick van Herpt als enigste van het team langer als 3 maanden zijn rijbewijs heeft en dus alleen mag rijden.
- Ruud liever zelf een man van 2.36 bij houdt.
- Jorn na vandaag ook wel Peter Crouch wordt genoemd
- Ray graag medespelers in de moeilijkheden brengt
- Randy het vandaag uitstekend deed als middenvelder
- Shakeb een fikse schaafwond op zijn knie heeft door het kunstgras
- Damian's doelpunt voor een vechtpartij zorgde tussen twee teams voor de kleedkamers. (OJC - Theole)
- Cali zelf een panna kreeg en vervolgens zijn tegenstander complimenteerde met een: Oooh
- Roy vandaag in spits stond omdat Maarten ook één minuut te laat kwam.
- Rick van Woerkom ook deze wedstrijd weer zijn doelpuntje had mee kunnen pikken
- Martijn geblesseerd is aan zijn heup maar toch nog mooie omhaals kan maken
- Maarten tijdens de warming up met een heuse omhaal Martijn een bloedneus bezorgde en zelf kontje moest staan.
- Michael door wegwerkzaamheden één minuut te laat was en hierdoor plaats mocht nemen op de denkbeeldige bank.
- Kees niet mag gaan staan, maar moet gaan zitten van de scheidsrechter
- Andre er voor heeft gezorgd dat we tot nu toe alle 9 officiele wedstrijden ongeslagen zijn.
- Frank kaal gaat als we kampioen worden.