Haarsteeg B1
RKDVC B1
20-10-2012
0-1

In Haarsteeg moest de laatste wedstrijd van de poulefase van de beker worden gespeeld. Bij winst of gelijkspel zou RKDVC de volgende ronde bereiken. Onder grote publieke belangstelling, inclusief de steun van de bijna voltallige C1, werd de klus ook geklaard. Hoewel de jongens van RKDVC duidelijk de opdracht hadden geen kaarten of een blessure op te lopen, met het oog op de belangrijke wedstrijd van volgende week, hadden zij wel het betere van het spel. Toch werden niet veel kansen uitgespeeld. Ook Haarsteeg kon niet echt gevaarlijk worden. Hierdoor stond bij rust de bekende brilstand op het virtuele scorebord. Wel moest RKDVC verder zonder de geblesseerde Sander. Uit onderzoek bleek dat hij zijn hand zwaar gekneusd had.
Na rust ging RKDVC met iets meer druk spelen. Het gevolg was dat de gastheren steeds meer tot verdedigingen werden gedwongen. Tot de 62ste minuut konden zij stand op 0-0 houden. Op een schot van Martijn kon de doelman nog redding brengen. Uit de hoekschop die hierop volgde ging de doelman echter volledig de fout in. Hiervan profiteerde Stijn volledig en scoorde met een kopbal, 0-1. Ook hierna kon Haarsteeg geen vuist maken. RKDVC daarentegen bleef wel aanvallen maar kwam niet meer tot scoren.

Komende zaterdag staat de belangrijke wedstrijd tegen WODAN op het programma. Indien deze wedstrijd winnend wordt afgesloten kan de eerste periode worden binnengehaald.

Opstelling:                     Mike Kremer, Gido ten Cate, Marijn Hooijmans (Martijn Alberts 40ste), Tim Poel, Jeroen Verschuren, Samed van Oeveren, Bobbe de Wit, Giel Brandts, Stijn Holtslag, Sander van Hooft (Mathijs Fitters 40ste), Joep Fitters
Scoreverloop:                0 – 1            Stijn Holtslag 62ste minuut
Toeschouwers:               120