Rkdvc A2 bekert verder na matige wedstrijd!

Oirschot V. A2
15-12-2012
5-1

Scheidsrechter:   Csizmazia, T.J.
Vorige week had men stil gestaan bij het overlijden van de grensrechter uit Almere en er moest meer respect komen op het voetbalveld. Alle wedstrijden waren afgelast, zo ook de compettitiewedstrijd van Rkdvc A2 tegen ODC. Dus Rkdvc had een week rust gehad en moest nu weer thuis aantreden in de tweede ronde van de beker tegen Oirschot Vooruit.
De eerste paar minuten waren de mannen uit Oirschot veel slimmer. Rkdvc was slordig en de gasten kwamen tot goede kansen, die niet benut werden. Na dit flitsend begin nam de A2 het spel over, het voetbal was niet best, maar Rkdvc bleef in de rest van de eerste helft de bovenliggende partij. Dit leidde na een minuut of twintig tot een strafschop, nadat Jesse was vastgehouden. Roel legde aan en verprutste deze mogelijkheid, maar gelukkig was het Jules die in de rebound alsnog de 1-0 op het scorebord zette. Nog geen twee minuten later was de score al uitgebreid naar twee. Na goed doorjagen, speelde de keeper van Oirschot de bal ongelukkig bij Appi in zijn voeten, die de bal souverein afrondde in de verre hoek. De thee werd opgezocht en het spel was niet om aan te zien, maar Rkdvc stond voor en was virtueel door in de beker.
Totdat de Drunenaren in de tweede helft weer slap begonnen en de tegenstander sterk op kwam zetten. Dit leidde echter ook tot de 2-1. Gepruts in de defensie gaf Oirschot weer hoop en deze gingen door om de gelijkmaker te scoren. Deze hoop werd binnen tien minuten ongedaan gemaakt, toen Jules keurig overzicht hield en de bal breedlegde op de ingevallen Huub, die de score voor DVC weer uitbreidde. Niet veel later was het Loek die Roel diepstuurde en deze maakte zijn gemiste penalty van de eerste helft goed door deze kans wel af te maken. Het slotakkkoord was voor Maurice, die na een keurig afgemeten voorzet van Jules de eindstand met een schitterend snoekduik op 5-1 bracht.
Deze week was het minder mannen, echter winnen we wel met grootse cijfers en bekeren we gewoon keurig verder. Na de winterstop gaan we proberen deze reeks vast te houden, want we hebben nog steeds geen punt verloren, zowel in de competitie als in de beker.