Ruime overwinning tegen sterke tegenstander

OJC ROSMALEN B1
12-01-2013
5-0

Scheidsrechter:   Stikkelorum, G.B.
In de kwartfinale van de beker moest RKDVC B1 aantreden tegen het twee klasse hoger spelende OJC Rosmalen. Vanaf de aftrap werd duidelijk dat DVC niet opzag tegen deze tegenstander. RKDVC ging direct in de aanval. Dit openingsoffensief verraste de gasten duidelijk. Binnen vijf minuten werd de eerste kans gecreëerd. Na een mooi combinatie kwam de bal bij Mathijs. Zijn schot uit de tweede lijn miste rakelings het doel. Vanaf de tiende minuut werd OJC steeds sterke en had meer balbezit. Toch konden geen echte kansen uitgespeeld worden. Ondanks het veld overwicht bleef RKDVC geregeld gevaarlijk. In de 26ste minuut werd OJC gestoord bij het uitverdedigen van de bal. Nadat de bal was onderschept kwam het projectiel bij Mathijs. Alleen voor de doelman leek zijn schot doel te treffen. Maar de doelman van OJC kon de bal nog net voldoende beroeren om de bal juist lang het doel te zien gaan. Op slag van rust volgde dan wel de verdiende treffer. Uit een slim genomen vrije trap van Martijn kwam de bal bij Marc. Die bracht de bal over de vleugel goed op tot de achterlijn. Zijn hoge voorzet kwam op het hoofd van Mathijs, die prima raak kopte, 1-0.
Ook in het begin van de tweede helft had OJC meer balbezit. Maar ook nu kon geen uitgespeelde kans gecreëerd worden. RKDVC speelde bekeken op de counter. In de 49ste minuut werd de bal uit een hoekschop van OJC direct diep gespeeld op Samed. Samed had een vrij loop op het doel van OJC en bekroonde de uitval, met een prachtig schot, met een doelpunt, 2-0. Hierna was het verzet van OJC grotendeels gebroken. RKDVC kon geregeld de bal diep spelen en direct gevaarlijk worden. In de 53ste minuut kreeg Martijn de bal op links aangespeeld. Vol op snelheid wet hij de bal op te brengen en tot een snoeihard schot te komen. Helaas verdween de bal onderkant lat uit het doel. Twee minuten later was het dan wel raak. Mathijs was bij klungelig uitverdedigen door de doelman van OJC het meest allert en kon zodoende eenvoudig de stand 3-0 brengen. Dat de score verder zou oplopen was meer waarschijnlijk dan dat OJC zou tegen scoren. Immers RKDVC bleef kansrijk. In de 71ste minuut was Robin dicht bij een verdiende treffer. Op aangeven van Martijn kwam hij in kansrijke positie. Echter miste zijn schot voldoende scherpte. Drie minute later volgde de verdiende 4-0. Weer was er een aanval over links. Vanaf de achterlijn legde Martijn de bal bij de tweede paal waar Gido zeer oplettend de bal aflegde op Joep. Joep miste deze buitenkans niet. In de slotminuut van de wedstrijd werd de eindstand door Martijn de eindstand op het scorebord gezet. Weer kreeg hij veel ruimte en kon de bal zelf goed opbrengen. Uiteindelijk liet ook hij de doelman kansloos door een fraai schot, 5-0
Jongens een prima resultaat, na een goed gespeelde wedstrijd. Komende week staat de uitwedstrijd in en tegen Geldrop op het programma. In de race om het kampioenschap is dit een zeer belangrijke wedstrijd. Met dezelfde instelling als vandaag zijn ook dan mooie kansen op een overwinning.

Opstelling:         Jeroen Klerkx (Joris van de Wiel 77ste), Giel Brandts, Marijn Hooijmans, Tim Poel, Marc Buijs (Jeroen Verschuren 62ste), Samed van Oeveren, Bobbe de Wit, Stijn Holtslag (Gido ten Cate 54ste), Robin Aerts, Martijn Alberts, Mathijs Fitters (Joep Fitters 65ste)
Scoreverloop:    1 – 0 Mathijs Fitters 40ste minuut
                        2 – 0 Samed van Oeveren 49ste minuut
                        3 – 0 Mathijs Fitters 53ste minuut
                        4 – 0 Joep Fitters 74ste minuut
                        5 – 0 Martijn Alberts 80ste minuut