TSV Gudok F1
RKDVC F1
12-01-2013
1-7

Met een lekkere blauwe lucht, met droog vriesweer, met goede moed maar zonder trainer Stijn vertrok de F1 richting Gudok om daar het “laatste klusje te klaren” alvorens de beker mee naar RKDVC te nemen. Zonder Stijn ?? Ja, deze had zich namelijk geheel tegen zijn eigen verzonnen gedragscode in te laat gemeld. Nou is een Stijn met een ochtendhumeur al hilarisch om mee te maken, een Stijn met een ochtendhumeur die ook nog ’s te laat is, is een toppunt van genieten. Volgende keer op tijd trainer ? Goed...de wedstrijd dan, want dat is de reden waarom u dit verslag bent begonnen te lezen. Zeer gedreven en geconcentreerd werd de tegenstander vanaf het begin onder druk gezet. Gert-Jan en Luuk zijn hier inmiddels zeer bedreven in geworden. De tegenstander had de bal niet lang in het bezit en mede door vroeg ingrijpen van Berkay en Koen, bleef de bal op de helft van de tegenstander. Arme Britt...de lieve schat had heu-le-maol niks te doen in de goal en met een graadje of 20 op de thermometer is dat niet zo ’n ramp, maar zo net boven het vriespunt...brrr. Het duurde niet lang voordat Luuk op knappe wijze de verdiende 0-1 binnenschoot. Al snel haalde Koen via een schitterende corner van Gert-Jan de trekker over door met de kop de 0-2 binnen te tikken. Tijn stond weer ouwerwets te goochelen met die bal. Hij frot zijn kleine, lenige lijfie overal tussen en heeft daarbij ook nog ’s een goed inzicht. Nadat Kyan over Bergkampiaanse wijze de bal had aangenomen en in 1 keer bij zijn tegenstander wegdraaide kon de derde goal eigenlijk niet uitblijven...toch wel. Kyan vergeet namelijk nogal eens dat ie ook een rechterbeen heeft, want als ie die zou gebruiken was die derde allang gevallen. De rust werd gehaald met een voorsprong van 2 doelpunten. Na de rust trok de F1 helemaal van leer. Na een ziedend schot van Kyan, die de keeper net had, maar ongelukkig onder zijn lichaam doorrolde, kon Guus (prima opgelet) met zijn wenkbrauwen de bal binnenlopen : 0-3. Luuk bekroonde zijn prima wedstrijd met een kanjer van een doelpunt 0-4. Colin had een afzwaaier, Kyan was weer vergeten dat ie twee benen heeft en Koen dacht net te lang na voordat ie ging schieten, maar toen viel ie...een magistraal doelpunt van Guus. Zowat achteloos deed ie alsof de bal ging voorzetten, maar hij had heeeel bekeken de keeper al voor zijn goal zien staan en en schijnbaar zonder moeite krulde hij de bal over de keeper in de verre hoek : 0-5. De 0-6 van Guus betekende een hattrick en een artistieke treffer van Gert-Jan was de defitinitieve doodsteek : 0-7. Dat de tegenstander nog scoorde en daarbij eerst hard tegen de koude billen van Britt aanschoot deed niet meer ter zake, de beker was binnen. In de kantine werden de jongens op grandioze wijze gehuldigd met een polonaise, erehaag, medaille en uiteraard een bakkie friet. Met tranen in de ogen haalde Niels en Stijn de eerste prijs van de F1 in hun trainersloopbaan op. Klasse gedaan jongens en meisje !