RKDVC A1
12-01-2013
0-8

Scheidsrechter:   Ippel, W.
De eerste wedstrijd van 2013 stond op het programma. Niet zomaar een oefenpotje, maar een heuse bekerwedstrijd. De achtste finales van de beker wel te verstaan. Van te voren werd er gedacht dat we ze even kwamen oprollen. FC Engelen wilden het tegendeel bewijzen en kwamen net als RKDVC goed uit de startblokken. RKDVC nam wel het initiatief en er werd leuk voetbal gespeeld. Toch hield Engelen redelijk makkelijk stand. De laatste pass was vaak erg slordig en de buitenspelers werden nauwelijks aan het werk gezet. Hierdoor ontstonden geen grote kansen. In de 16de minuut ontstond er een opstootje in de middencirkel. Martijn kreeg het aan de stok met de nr. 10 van Engelen. Deze gaf weer dat hij niet op het veld thuis hoorde en spuugde in het gezicht van Martijn. De scheidsrechter nam het waar en de nr. 10 mocht stante pede vertrekken. Doordat Engelen met 10 man kwam te staan, zette zij alles op alles om deze stand vast te houden en uit een snelle counter toe te slaan. Met snelle combinaties counterde ze vaak ook erg goed. Helaas konden zij ook het net niet vinden doordat Mitchel zijn verdediging zijn taken feilloos uitoefende. Halverwege de eerste helft werd dan eindelijk de buitenkant gebruikt. Ray ontving de bal en gaf de bal voor. Maarten bedacht zich geen moment en zette richting naar de bal. Met een kopbal in de verre hoek verschalkte hij de verdediger. Niet veel later ontving Damian de bal rond de 16. Hij legde de bal een beetje opzij en schoot. Via het been van een Engelense verdediger vloog de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen. 0-2. RKDVC wilden met een veilige 0-3 de rust in gaan. Dit gebeurde ook nadat opnieuw Ray de bal op links ontving, Zijn voorzet vloog precies over iedereen heen en kwam uiteindelijk aan bij Roy. Met een goede aanname kon hij meteen schieten. Roy faalde niet 0-3. In de rust werd er duidelijk gemaakt dat we nog meer de zijkanten moesten zoeken. Dit gebeurde ook met vlagen. Door het overtal wist RKDVC al vrij snel uit te lopen. Uiteindelijk stond de 0-8 op het onzichtbare scorebord. Rick van Woerkom, Cali, Tinus en Maarten 2 keer zorgden voor deze eindstand. Het hadden makkelijk dubbele cijfers kunnen/moeten zijn. Maarten was een keer dichtbij, maar de keeper maakte de hoeken goed klein en hierdoor pareerde hij de inzet. Rick van Woerkom schoot vervolgens gehaast naast. Volgende week hervatten we de competitie. Drechtstreek komt naar Drunen toe. Uit hadden we daar de beruchte 'Helikopter wedstrijd' met 3-6 gewonnen. Willen we de veilige marge van 5 punten voor blijven op de concurrentie dan moet er elke week opnieuw weer voor de volle 100% gepresteerd moeten worden.

Wist je dat:
- Mitchel gladde handschoen had, maar gelukkig werd geholpen door Engelen die de bal van 1 meter naast wist te krijgen.
- Kees weer zijn kenmerkende 'John Arne Riise' acties had gezet.
- Randy keer op keer de aanvallers voor schut zet met zijn gruwelijke kapbewegingen. Werkelijk elke aanvaller trapt er in.
- Rick v H vandaag over het hoofd werd gezien in de aanval dus telkens weer kon terug banjeren.
- Ray half blind was en dit als excuus gebruikte voor zijn 2 panna's
- Damian ook telkens weer zijn doelpuntje mee pikt als verdedigende middenvelder.
- Martijn volgens de beruchte nummer 10 ook had gespuugd.
- Roy in de rust mocht douchen en met een warme jas in de 2de helft de tribune opzocht.
- Cali zijn tas was vergeten in de kleedkamer.
- Maarten alweer zijn klasse toonde met een hattrick.
- Rick van W in de 1ste helft welgeteld 55 meter heeft gelopen. In de 2de helft heeft hij dit zeker goed gemaakt met een doelpunt en een panna.
- Shakeb al zeikend op het urinoir zijn positie te horen kreeg van Dré.
- Ruud mocht warm lopen, maar mag blijven dromen aan zijn rentree.
- Loek zijn debuut in de A1 heeft gemaakt als klassieke rechtsbuiten.
- Jorn 90 minuten op de bank zat dankzij een lekker dekentje en een derrièreverwarming.
- André onlangs een gebroken schouder heeft opgelopen dankzij .i.. ..n ....k... . Beterschap Dré!!
- Frank zijn eerste voornemen voor 2013 al af mag vinken, namelijk: Sla iemand KO
- Lars de lolbroek in dug out aan had.
- Mike volgens Lars nog niet echt het 'verzorger loopje' heeft.
- Arjan vandaag weer minuten heeft gemaakt als vlaggenist. Hierdoor moet Lars op zijn hoede zijn voor naderende concurrentie.