RKDVC F1
DBS F1
16-02-2013
6 - 1

Na een lange lange periode van winterstop, zaalvoetbal, indoor-voetbal, afgelastingen en carnaval was het ein-de-lijk weer tijd om te gaan doen waar we zo goed in zijn : buiten voetballen. Benieuwd of de boys en girl het nog een beetje kunnen en om dat te testen was een tegenstander van formaat uitgenodigd : DBS uit Eindhoven. Nou hebben wij niet van die lange slungels in het veld staan, de tegenstander van vandaag had ze zo mogelijk nog kleiner ! Al gauw bleek dat de F1 het voetbal niet verleerd was want na een een fantastische onderbreking en scherpe voortzetting van Koen was het Gert-Jan, die op aangeven van Kyan, beheerst de 1-0 kon binnentikken. Zo, die eerste klap was meteen een daalder waard ! Na enkele minuten en nog maar nauwelijks van de schrik bekomen trapte de keeper de bal hoog de lucht in. Na prima timing van Colin, die een geweldig inzicht heeft, nam hij de bal net na "de stuit" vol op de pantoffel, zo over het keeperke in de goal. Colin, dit soort doelpunten heten "wereldgoals" ! Na de 2-0 nam de F1 was gas terug, maar de tegenstander kon niet profiteren. Britt stond geweldig te coachen van achteruit. Het valt echt niet mee om 100% gefocust te blijven als je niets te doen hebt, maar Britt doet dit prima. Sjongejonge, wat was Tijn aan het hoesten achterin zeg. Niet helemaal topfit aan de wedstrijd begonnen leek wel of ie een aangespoeld zeehondje uit Pieterburen aan het imiteren was. Ondanks de vele energie die het hem kostte, voetbalde Tijn toch weer ouderwets een prima pot. Nog voor de rust priemde de uitstekende Kyan de bal na een prima solo (wat is ie toch snel) onder de uitlopende keeper : 3-0. Na de rust ontvlamde Guus helemaal. Okee, hij was heel laat naar bed gegaan en ook heel vroeg weer op (nee, dat mag geen gewoonte worden Guus), aan scherpte had deze makker geen gebrek. Uit een steekpass van Berkay knalde Guus z'n eerste van de dag binnen : 4-0. Toen was het eindelijk DBS dat kon laten zien dat ze niet helemaal voor Jan-met-de-korte-achternaam naar Drunen waren gekomen : 4-1. Nog een droomkans voor Luuk die helaas net het zijnet teisterde. Jammer Luuk ! Was het doelpunt van Colin al prachtig, de twee (!) doelpunten die Guus daarna maakte waren minstens net zo mooi ! Met speels gemak ramde hij de ballen snoeihard in de touwen : 5-1 en 6-1. Er is prima gespeeld F1 ! Zet deze lijn zo door in de competitie !