RKDVC A1
06-03-2013
0-6

Scheidsrechter:   Keulen, H.A.J.M. van
Ten eerste wil ik u mijn excuses aanbieden voor deze zeer slechte, maar anderzijds humoristische titel! Op een woensdagavond moest naar het altijd gezellige Boxtel worden afgereisd. Niet zo maar een oefenpartijtje. Nee een heuse bekerwedstrijd, de kwartfinale wel te verstaan. In Boxtel moesten we natuurlijk naar het plaatselijk ODC. Zij bezetten momenteel de 2de plaats in de Hoofdklasse H. Dit beloofde een lastige pot te worden en vergeet niet: Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Vooraf werd de wedstrijd al een half uur uitgesteld. Daarom was de aftrap nu om 19:30. Het was goed toeven, maar na zo'n mooie zonnige middag koelde het toch steeds verder af. De jassen konden weer aangetrokken worden en de korte broeken werden ingeruild voor een nette jeans. De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd en na een paar minuten liet ODC al zien dat ze over goed positiespel beschikte en achterin het balletje goed rond lieten gaan. Het goede spel ging door totdat ze de middenlijn moesten passeren, wanneer ze dat deden waren ze het spoor bijster. Vervolgens werd telkens de lange bal gehanteerd. RKDVC daarin tegen kon op de helft van ODC aardig door combineren. Via een goede aanval kwam de bal na 5 minuten voor de voeten van Maurice die met een van zijn eerste balcontacten voor de A1 meteen mocht gaan juichen. Met een mooie trap krulde hij de bal om de keeper heen. Dit was meteen een tikje voor ODC. Die daarna steeds minder hun eigen spelletje konden hanteren. Toch konden ze nog geregeld de aanval zoeken via de rechterflank waar een snelle, technische rechtsbuiten stond. Rick van Herpt had zijn handen vol aan hem. Toch werden zijn voorzetten en schoten zonder al teveel moeite onschadelijk gemaakt. RKDVC had nu het gevoel te pakken en er ontstonden gevarieerde aanvallen. Soms gunde we het elkaar teveel om te scoren en moest de trekker gewoon overgehaald worden. Dit gebeurde helaas niet tot de 14e minuut. Opnieuw stond Maurice Adegeest op de goede plek die de bal mooi voorbij de keeper tikte. 0-2. ODC was helemaal van zijn apropo. Ze kwamen niet meer in hun spel en RKDVC won veel duels. Na 24 minuten leek de wedstrijd al beslist toen opnieuw, ja u leest het goed, Maurice scoorde. In zijn eerste wedstrijd meteen een loepzuivere hattrick maken. Dat is nog niet vaak voorgekomen. Klasse Maus! Er moest iets gebeuren aan de kant van ODC wilden zij nog een kansje houden. ODC werd langzaam maar zeker steeds gevaarlijker. De spitsen werden aan het werk gezet, maar voelden de hete adem van de Drunense defensie in hun nek. Na een dik half uur leek ODC dan iets terug te doen. Na een klein duwtje van Rick ging hun rechtsbuiten in de 16 tegen de vlakte. De scheidsrechter interpreteerde dit als een zuivere strafschop en legde de bal op de stip. Vastberaden stond Mitchel in het doel. De bal werd goed ingeschoten, maar Mitchel lag perfect in de hoek en stompte de bal uit het doel! Hierdoor hielden we de marge van 3. ODC creërde steeds meer kansen. Na een miscommunicatie liep de Boxtelse spits 1-op-1 tegen Mitchel. Mitchel werd gepasseerd en de bal ging op het doel af. Prompt verscheen daar onze bloedeigen Kees die de bal van de doellijn haalde. In de rebound kreeg de spits een herkansing, maar ook deze keer kwam Kees als winnaar uit de strijd. Nu kon hij de bal volledig wegwerken. RKDVC schrok hiervan en pakte het goede spel weer snel op. Er werd weer ouderwets goed gecombineerd en er ontstonden leuke aanvallen, jammer genoeg werd er voor rust niet meer gescoord. Misschien gaf de thee nog iets meer scoringsdrift. Het leek wel een onemanshow te gaan worden want 8 minuten na rust wist Maurice zijn 4de van de avond, binnen te knallen. Weer 8 minuten later was iedereen toeschouwer van een memorabel moment. Na een uur kwam Rick van Herpt stiekem mee naar voren geslopen. In zijn versnelling kreeg hij de bal perfect mee van Maarten. Rick zag de keeper komen en stifte de bal werkelijk magistraal over de keeper heen. 0-5. Dit was Rick zijn eerste doelpunt sinds zijn 2de jaar als D-pupil. Natuurlijk mocht dit feestje uitgebreid gevierd worden. Het kruid was nog steeds niet verschoten bij RKDVC. In minuut 68 ontving Martijn de bal op rechts via een mooi een-tweetje met Maarten kreeg hij de bal terug in de 16. Zonder na te denken pikte Martijn ook nog zijn doelpuntje mee. De laatste 20 minuten werden zonder zorgen nog even rustig uitgespeeld. beide teams vonden het wel goed zo! Door deze overwinning zijn we doorgedrongen tot de halve finales. We kunnen blijven dromen van de dubbel. Dromen ja! Vanaf nu kan puntverlies fataal worden. Dus we spelen alleen nog maar 'finales'. Prettige namiddag.

Wist je dat:
- Mitchel wederom de 0 hield en nu ook vaker zelf deelneemt aan het spelletje.
- Kees na 80 meter gesprint te hebben niet meer weet wat hij moet doen.
- Randy van achteruit de spelmaker is en de A1 dit verzorgd spel laat spelen.
- Jorn Kees probeerde na te doen en dit nog verbazingwekkend goed lukte ook. Jorn stak het gehele veld op eigen houtje over.
- Rick v H zijn laatste goal maakte als speler van de D-pupillen tegen IFC D1 in Hendrik-Ido-Ambacht. Qua eigen goals is Rick tevens topscorer.
- Martijn niet alleen scoorde, maar ook een assist aan zijn palmares kon toevoegen.
- Damian de bal in de 1ste helft wonderschoon meenam, maar hem vervolgens aan de verkeerde kant van de paal mikte.
- Maurice een publiekswissel verdiende na een dik uur spelen!
- Ray de bal terug speelt naar de keeper van ODC als hij het even niet meer weet
- Maarten zelf niet scoorde, maar door zijn harde werken toch een groot aandeel had in deze monsterscore.
- Cali als rechtsbuiten de ingooi van de linksback positie opeiste.
- Huub als het ware een echte judo rol maakte.
- Loek als 'stofzuiger' mocht invallen en hiermee een 100% kans voor ODC onschadelijk maakte.