SC Elshout A1
01-04-2013
3-3

Scheidsrechter:   Klerks, A.J.
Na verschillende eenvoudige bekeroverwinningen in de poulefase en de daaropvolgende tweede en derde ronde, brak nu de kwartfinale aan en wilde Rkdvc A2 deze hoe dan ook winnen, aangezien de bekerfinales dit jaar op het eigen terrein zijn.
Rkdvc begon fel en na amper drie minuten was het Jesse die de voorsprong op het scorebord zette. Het spelbeeld werd hierna neutraal. Beide ploegen kregen wat kansjes, maar geen van deze leidde tot een doelpunt. Echter was het Elshout dat een kwartier voor rust toch liet aantekenen voor de gelijkmaker, via Luc van de Aker. Rkdvc stelde voor rust nog wel orde op zaken na een schitterende goal van Jules, maar het spel was onder niveau.
Dit bleek wel na rust. Het was Jesse nog wel die net na rust de 3-1 maakte, maar hierna wilde Elshout de boel rechtzetten om de halve finale te bereiken. Rkdvc verzuimde een aantal maal de score uit te breiden en Stan Muskens van Elshout knalde een bal keurig binnen, waarna de spanning weer terug was. Toen Rkdvc weer niet voor de uitbreiding van de score zorgde, kreeg Elshout een strafschop toegewezen, maar deze werd gestopt door de zeer goed keepende Mike. Echter was het Elshout gunstig gezind, want niet veel na de gemiste penalty kregen ze een doelpunt cadeau door de overigens zeer goed fluitende scheidsrechter. De bal was de lijn niet gepasseerd, maar werd wel toegekend.
Door de gelijke stand moesten er strafschoppen genomen worden en in deze loterij was Elshout gelukkiger, 5-4.
Rkdvc heeft zelf verzuimd het te beslissen en Elshout heeft op wilskracht verdiend de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt.