RKDVC E4
Wilhelmina E4
20-04-2013
4-2

Met het aanbreken van de lente begint de E4 te ontbolsteren. Vandaag stond de voorlaatste wedstrijd op het programma tegen de nog theoretische kampioenskandidaat Wilhelmina.
In Den Bosch was met 6-4 verloren, na een achterstand van 5-1 met de rust. Dus de technische staf zag mogelijkheden, zeker ook na de overwinning vorige week tegen nr. 3 Haarsteeg. De E4 begon met de wind tegen en een stralend maar fris zonnetje.
De youngsters Daan en Tobias begonnen als wissel.
Er ontspon zich een gelijkopgaande strijd met licht overwicht voor Wilhelmina. De Bosschenaren waren fysiek sterker, een jaartje ouder ook, en rugwind. Onze jongens waren tactisch sterker, ze stonden op de goede posities en konden het lange halen voetbal van de tegenstander ontregelen.
DVC was gevaarlijk in de counter. Een snelle ingooi van Maarten Jan, opgepikt door Sven, die een rush langs de lijn maakte en op het juiste moment aflegde op Bjorn, die knap intikte 1-0. Twee minuten later wederom een uitbraak van DVC, die eindigde met een bal op de lat van Bjorn.
De E4, bouwde goed op. Niels had de boodschap van snelle spelhervattingen goed in zijn oren geknoopt. Maarten Jan bood zich goed aan op rechts, en menig aanval begon bij laatstgenoemd duo.
Halverwege de 1e helft werden de grote jongens, Mark en Sven, gewisseld, waardoor Wilhelmina nog meer fysiek overwicht had. De kleine verdedigers Bas en Thomas stonden steeds op de goede plaats,wisten menig aanval te stuiten en waren de tegenstander menig keer een stapje voor. Ruststand 1-0.
De 2e helft had DVC de wind in de rug, hetgeen een voordeel kan zijn met de sterke uittrap van Niels en de snelle Sven, die zijn vader Gerard en oom Jozef, achterna lijkt te gaan, de vroegere Zoef de Hazen van DVC,
DVC begon aanvallend, maar na 2 minuten was het Wilhelmina, dat counterde en gelijk maakte. 2 Minuten later wederom een counter van Wilhelmina over rechts een voorzet en 1-2. O nee, het zou toch niet hetzelfde gaan als in Den Bosch, waar we in korte tijd werden overrompeld.
Maar gelukkig, onze jongens hielden de hoofden koel en deden er nog een schepje bovenop. Bas, Daan en Thomas sloten de rijen weer en Tobias ging niet opzij voor zijn forse rechtsback, menig keer kwam hij de verdedigers assisteren, door de bal weg te rossen.
Na 9 minuten een verre uittrap van Niels, de Bossche verdedigers wisten er geen raad mee en Sven rondde keurig af 2-2. Wilhelmina bleef aandringen, maar Niels was de sta-in-de-weg vandaag, hij reageerde tijdig en in het strafschopgebied was hij heer en meester. Halverwege een snelle ingooi van Bjorn op Sven, die zich wederom wist los te maken van zijn plaaggeesten en beheerst de bal in de uiterste hoek deponeerde 3-2.
De laatste wissel Maarten Jan, opa Smits heeft hem de 1e helft kunnen bewonderen, en Bjorn erin als backs, Daan centraal en de lichtgewichten Bas en Thomas naar de kant. Het zou toch niet waar zijn, kunnen we dit vasthouden. Mark toonde zijn grote kwaliteit, het betere stofzuigerwerk en Tobias liet zich ook niet onbetuigd als poetser.
Kort voor tijd maakte DVC de verlossende treffer. Bjorn gaf een schitterende bal door het hart van de verdediging van Wilhelmina en Sven had vrij baan 4-2.
De ouders van de E4 waren opgetogen blij met deze overwinning, opa Aarts trots op Niels en de leiding dat jullie zo ontzettend je best hebben gedaan..
Komende woensdag naar de vermoedelijke kampioen BMC, waar we nog iets gaan halen, de overwinningspremie op Wilhelmina en anders de 3 punten.
A.s. zaterdag uit bekeren naar Nieuwkuijk en in mei 3 toernooien, beginnend op 4 mei bij SSC, de nieuwe club van Martijn.