Essche Boys B1
RKDVC B3
23-04-2013
1-2

Na vervelende omstandig heden op het terrein van RKDVC reden we naar Esch toe om de wedstrijd van de competitie te spelen Essche Boys B1 – RKDVC B3. Omdat Salih naar Ierland was hadden met wikken en wegen er voor moeten zorgen dat er een andere keeper kwam helaas kon niemand voor Salih invallen dus moest er een veldspeler keeper worden, Ben was de “gelukkige” en moest het doel van RKDVC schoon houden. Aangekomen bij Essche Boys gingen we snel de kleedkamer in om er voor te zorgen dat iedereen fysiek sterk was. Julius maakte de opstelling bekend. Keeper; Ben. Verdediging; Joël, Ritchie, Koen, Quinten. Middenveld; David, Jelle, Maarten, Sunny. Aanval; Rob, Rolf. We begonnen aan onze normale warming-up voor iemand anders was het iets aparts Ben werd als keeper in geschoten. Terug in de kleedkamer werden we nog even toe gesproken. De meeste woorden die er vielen “Kampioen” “Promotie” voor beide ploegen viel er iets te winnen, bij winst of gelijkspel kon Essche Boys kampioen worden daarom hing er een mooi spandoek langs de lijn met de tekst “Scoren moeten we doen dan worden we kampioen” En bij winst of gelijkspel voor RKDVC B3 was promotie een feit.

Essche Boys B1 – RKDVC B3

Voor gaand aan de wedstrijd werd door beide ploegen één minuut stilte gehouden voor het tragische overlijden van Koen Post. De wedstrijd begonnen beide ploegen fel goed overspel en vele kansen, vele kansen ontstonden er over de vleugels. David en Sunny goed op snelheid en de voorzetten precies op maat, de afwerking was helaas niet al te best goede kop/schiet kansen werden helaas niet benut, tot een zekere kans bestond van links door het goed doorlopen van David die de bal voor gaf op de “Verlossende engel” Rolf die de keeper te ver voor zijn doel zag staan en met een prachtig stiftje de 0-1 maakte, vlak daarna ontstond er een mooie aanval waardoor onze “Arjen Robben” 1 op 1 op de keeper af ging en helaas het doel niet trof, nog geen vijf minuten later kreeg RKDVC een hoekschop toegekend waaronder op gevoel getrapte voorzet van David kreeg Joël een grote kop kans die niet benut werd. Essche Boys dacht een we gaan aanvallen en dat was ook zo door matig verdedigings werk en een polletje kreeg een speler van Esch de kans op 1-1 helaas was het zo hij had een goede doortocht gevonden naar het doel en schoot klungelig tussen de palen. De marge was weer gelijk 1-1. Tot aan de rust bleef het zo kansen over en weer maar geen problemen voor beide ploegen. In de rust kregen we weer een goede peptalk van onze trainer “Louis van Gaal” en “Danny Blind” De tweede helft werd er gewisseld Rolf op rechtsback, Sunny samen met Rob in de spits en Vincent rechtsmid. Quinten werd gewisseld omdat hij nog een kleine blessure aan zijn rug had. Beide ploegen begonnen weer fel aan de wedstrijd kleine kansjes ontstonden er maar geen gevaar voor beide ploegen. Paar goede afstandsschoten ontstonden er maar geen paniek voor beide keepers. Na een goede lange bal van onze keeper Ben ontstond er weer een goede grote kans maar die helaas niet benut werd. Een beetje midden tweede helft zakte RKDVC een beetje terug maar door goed overspel kwam de bal bij Maarten die over links een niet te missen voorzet gaf en Vincent kopte de bal feilloos in de hoek 1-2. Essche Boys stond op het punt om kampioen te worden en liet hun spel zien over spel was zeker goed maar omdat er vier letterlijke bikkels achterin stonden kregen zij geen kans meer in het 16 meter gebied te komen. Toch ontstond er een goed schot van Esch maar omdat Ben op de goede plek stond wist hij de bal klem te pakken. Nog 10 minuten op de klok en Essche Boys zeker voor een gelijkspel wou gaan kwam ze toch tot voetballen toe, maar zoals we gezien hadden stond er een beren goed elftal op het veld die geen kans meer door lieten gaan. Vooraf aan de wedstrijd werd door Rick nog gezegd “David doe deze wedstrijd in zonder kramp” Maar David moest weer eens eigenwijs doen en kreeg eind tweede helft kramp helaas kon David de wedstrijd niet uit spelen en die werd vervangen door de licht geblesseerde Rolf. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld door RKDVC. De scheids dacht het is genoeg geweest en floot voor de laatste keer af. De vreugde was wel te zien… Bij RKDVC B3. RKDVC B3 is gepromoveerd tot 2e klasse.

Man of the match: Koen “De muur” Douwes

Wat een wedstrijd zeker de wedstrijd van de competitie langs de kant was het zeker prachtig om te zien dat RKDVC B3 gepromoveerd is en stiekem vonden ze de verslagen gezicht van Essche Boys ook wel leuk.

A.S zaterdag weer een wedstrijd op het progamma RKDVC B3 – Desk B2 onder leiding van H.L. Van Deventer. Hoe we vandaag speelden was GE-WEL-DIG laten we dat ook zien tegen Desk B2 maar dit keer wel met Salih tussen de palen… Of toch niet ach dat horen we zaterdag wel.