E4 legt kampioen BMC vuur aan de schenen.

BMC E3
RKDVC E4
24-04-2013
3-1

De laatste competitiewedstrijd voor de E4 was tegen de kampioen BMC E3. Een heerlijke woensdagavond, aangename temperatuur voor het massaal opgekomen publiek en misschien iets te warm voor de spelers.
De E4 speelde met 2 invallers Gok Deniz en Joris beiden van de E8, Mark en Maarten Jan waren verhinderd en Tobias geblesseerd.
Er ontspon zich een leuke wedstrijd, het spel golfde op en neer en DVC was het grootste gedeelte van de 1e helft de bovenliggende partij. Echt grote kansen waren er niet. Eenmaal voorkwam Niels met een knappe safe een achterstand. Verder hielden de verdedigers Daan, Bas en Thomas de rijen gesloten. De DVC aanval kon ook een aardige vuist mede omdat Joris een fysieke versterking voorin was. Na 20 minuten een corner van Daan, die nog weg gekopt kon worden. Daan ving op, passte direct op Thomas, die op de punt van het strafschopgebied stond en 1 mannetje passeerde en schoot. Deze bal werd nog gekeerd, Bjorn en Gok legde nogmaals aan en tenslotte was het Sven, die het net wist te vinden 0-1.
Helaas 2 minuten voor rust werd in de opbouw de bal verspeeld op het middenveld. BMC kwam er razendsnel en speelde onze verdedigers uit 1-1. Nog niet bekomen van deze tegenslag en de bal lag wederom in het Drunense doel 2-1. Rust.
Het BMC team was toch wel een beetje verrast door de kracht van DVC. Sommige van hun spelers vroegen in de 1e helft gedesillusioneerd om een wissel. Mogelijk hadden ze een walk-over verwacht.
De DVC coaches waren tevreden, uitgezonderd die 2 laatste minuten dan. Ook de trainers Hans en Jeroen en de geblesseerde Tobias hadden een verzorgd, geconcentreerd en hard werkend E4 zien spelen, wat zeker niet onder deed voor de kampioen.
Na de rust gingen de aanvallen nog meer op en neer. De lange bal werd meer gebruikt. De 1e helft en het warme weer had schijnbaar al veel energie gevergd van beide kanten. Blijkbaar hadden de BMC verdedigers opdracht gehad om onze aanvallers nog steviger aan te pakken. Zij gingen tot op het randje en soms erover. De scheidsrechter liet heel veel toe. Onze voorwaartsen moeten daar nog mee leren omgaan en kwamen niet meer aan scoren toe. BMC kon nog eenmaal scoren. Een snoeihard hoog diagonaal schot werd door Niels gestopt, echter de bal schoot door en huppelde tergend langzaam de doellijn over 3-1.
We kunnen concluderen dat we de laatste 5 wedstrijden sterk hebben staan te spelen. Voor geen enkele ploeg hebben we onder hoeven doen. De eerste 5 wedstrijden in de winterperiode waren duidelijk van mindere kwaliteit. Dat was jammer, anders hadden we zeker een hogere klassering bereikt dan de voorlaatste plaats (5e), in ieder geval geen degradatie.
Geen grote nederlagen, relatief weinig doelpunten tegen, maar ook geen grote overwinningen en weinig doelpunten voor. Al met al een leuke en spannende competitie. De E4 had slechts 1 echte spits en voor het overige hardwerkende middenvelders en verdedigers en niet te vergeten een voortreffelijke lijnkeeper.