B5 op weg naar kampioenschap ondanks droevige gebeurtenis

EDN'56 B1
RKDVC B5
27-04-2013
1-4

Zoals iedereen bij RKDVC weet is de B5 niet meer hetzelfde team als twee weken geleden. Wij hebben afscheid moeten nemen van onze Koen, dus het zal nooit meer zijn zoals voorheen bij de B5. Toch gaat het (voetbal) leven gewoon door en stond vandaag de voorlaatste wedstrijd tegen EDN uit Haghorst op het programma. Bij puntverlies van concurrent LBC konden we vandaag al kampioen worden, maar al vooraf was bekend dat dit niet het geval was. Met een minuut stilte vooraf en de rouwbanden om de rechterarm werd er waardig aandacht besteed aan het gemis van Koen. De vele meegereisde ouders ter ondersteuning (bedankt daarvoor) zagen dat de B5 de eerste 10 minuten nog volledig van slag was. De koppies waren er niet bij, er was geen beleving en ze konden het vertrouwde spel maar niet oppakken. EDN profiteerde daar bijna van via een schot op de paal en een gemiste kans. Na een kwartier waren we er weer allemaal bij en wisten we weer wat voetballen was. Een prachtige dieptepass van invaller Tom, werd door Glenn op de achterlijn strak voorgelegd op Wouter, die beheerst binnen schoot. Een doelpunt uit het boekje. Vijf minuten later was het wederom raak door een verwoestende uithaal met de wreef van Glenn . 2-0 en er kwam al weer een glimlachje op de gezichten van de jongens. Gelukkig was de scheidsrechter ons vandaag goed gezindt en zag twee stevige tackles van ons in het eigen strafschopgebied door de vingers. Ook Wesley liet zich niet onbetuigd en hield zijn doel schoon, ook al kwamen ze alleen op hem af. Een minuut voor rust kregen we een vrije trap op 20 meter van het doel en deze werd snoeihard door Glenn in de kruising geschoten . 3-0 voor met rust en we zaten op rozen. In de 2e helft liet EDN zien, dat het goed kan voetballen en waren ze gelijkwaardig aan ons. De supersnelle spits was onze verdedigers te snel af en scoorde de 3-1. Uit een vrije trap kopte Jim vanaf de elf meter de bal strak hoog in het doel en zo kwam de eindstand van deze zeer sportieve wedstrijd, onder leiding van de jonge, uitstekende scheidsrechter , op 1-4. We waren zeer vereerd dat de vader van Koen ons ook nog kwam aanmoedigen en zijn blij dat we een mooie pot voetbal voor hem hebben kunnen spelen. Nog 1 wedstrijd en nog 1 puntje en dan is het kampioenschap binnen. Helaas zal dat er toch een zijn met een gitzwarte ipv een gouden rand.