RKDVC E1 eindigt seizoen op een fantastische derde plaats!

RKDVC E1
DSC E1
27-04-2013
5-3

Vandaag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Een wedstrijd waar vaak heel moeizaam gevoetbald wordt door 2 ploegen die met hun gedachte al bij het volgende seizoen zijn. Maar gelukkig was dat vandaag niet het geval. RKDVC wilde voor hun eigen supporters laten zien waarom het verdiende om 3e te eindigen in deze hoofdklasse. Vanaf het begin van de wedstrijd speelde RKDVC in een hoog tempo de bal rond en combineerde het er lustig op los. Vooral vanuit de verdediging werd heel wat initiatief genomen om opbouwend te voetballen. Hier had DSC heel wat problemen mee. Na een mooi opbouw via rechts kwam de bal voor de voeten van Willem die met een droge knal de bal laag in de verre hoek plaatste. RKDVC liet in de eerste helft fantastisch voetbal zien, opbouwend vanuit achteruit en bij balverlies meteen druk op de bal om zo snel mogelijk weer balbezit te verkrijgen. Het leek wel of alles waar ze dit jaar aan gewerkt hadden er op deze laatste speeldag even uitkwam. DSC kwam maar spaarzaam tot kansen maar bleef wel hard werken, een signaal voor ons dat deze wedstrijd tot het einde spannend zou blijven. Nog voor rust zorgde RKDVC voor de 2-0! Wederom een mooie aanval gescoord door ? ( inderdaad deze trainer heeft geen idee). In de rust werd besproken met elkaar wat er goed en fout ging. En duidelijk gezegd dat we tot het einde zullen moeten blijven vechten en verzorgd voetbal op de mat moesten blijven leggen. Na de rust begon RKDVC alleen wat slapjes ondanks dat het toch net naar de rust zichzelf op 3-0 had gezet. DSC kwam wat beter in de wedstrijd en bleek ook tot scoren in staat, helaas voor ons bleef het niet bij 1x maar kwamen de 3-2 en de 3-3 op het scorebord erbij. RKDVC was even flink van de leg maar herpakte zich sterk in het laatste stuk van de wedstrijd. Het rechte de rug en boog het gelijkspel om in een mooie overwinning. Die, door het voetbal dat vandaag door RKDVC E1 werd gespeeld, ook zeker zeer verdiend was. Na de wedstrijd werd met de jongens in de kantine nog even gezellig friet gegeten( ofja tosti's want zo fanatiek dat ze zijn deden er nog een aantal met de D2 mee). Zo kwam een fantastisch seizoen tot een einde! Een seizoen waar heel lang nog aan de titel gedacht mocht worden. Alleen zat dat er dit seizoen net niet in. Maar met een puntentotaal van 49 punten en 114 doelpunten voor en 68 doelpunten tegen mogen wij als begeleiding met trots zeggen dat we ontzettend genoten hebben om met deze jongens te werken! Ze hebben ons fantastisch voetbal laten zien! Natuurlijk sluiten wij het seizoen nog in stijl af door met onze jongens een héél gezellig weekend weg te gaan naar Reusel!

Volgende week zullen wij met zijn allen proberen om een steun in de rug te zijn voor onze E2, in hun wedstrijd om het kampioensschap!

Voor dit seizoen mijn laatste verslag, maar in het volgende zullen er weer velen volgen!