ODC VR1
RKDVC VR1
28-04-2013
3-3

Op Super Sunday mochten wij om 12.00 uur aantreden tegen koploper ODC. We hadden vandaag versterking van 4 meiden, waardoor we met 12 speelsters konden vertrekken richting Boxtel. Vooraf was onze taak duidelijk, punten pakken! Met nog drie wedstrijden te spelen is plaats 4 nog steeds mogelijk, waardoor we degradatie kunnen ontlopen.
Meteen van de aftrap was duidelijk dat DVC vandaag vol ging voor de punten. ODC werd verrast door ons felle en snelle spel en DVC liet verzorgd voetbal zien. Het hele team speelde met de juiste instelling: geconcentreerd, hard werken voor elkaar en fel in duels. ODC beschikt over goede speelsters en een technische voorhoede, maar DVC stond als een huis. Er werden aanvallen gecreëerd, maar deze leiden helaas niet tot directe kansen. ODC kwam er ook niet echt uit, waardoor het spel zich vooral op het middenveld afspeelde. Na zo’n 30 minuten spelen was DVC heel even de organisatie kwijt en hier maakte ODC dankbaar gebruik van (1-0). Ondanks deze tegenslag bleven we goed combineren en werd er nog steeds geknokt voor iedere bal.
Na de peptalk in de rust stonden we de tweede helft nog steeds vol zelfvertrouwen op het veld. Er werd nog steeds goed gevoetbald en ODC had weinig te vertellen. Na een prachtige solo speelde Chayenna een aantal speelsters voorbij en kon zij de gelijkmaker achter de keepster schuiven (1-1). Na dit verdiende doelpunt gingen we nog beter spelen. Er werd nog meer druk naar voren gezet en ODC kreeg het benauwd. Waarschijnlijk kreeg de scheids dat ook, want hij floot een duel af voor een overtreding en gaf daarna onze laatste vrouw Inge ook nog eens 5 minuten. DVC kwam even met 10 man te staan en moest wat zoeken naar een goede organisatie achterin. Hier profeteerde ODC van, ze konden de 2-1 binnen schieten. Met deze achterstand werd het alles of niets. Achterin ging men 1 op 1 spelen, Nancy schoof door naar voren en Kelly ging meer centraal spelen. Hierdoor werd de druk opgevoerd en kregen we meer overwicht. De verdediging was de kluts kwijt, helaas de scheidsrechter ook. Hij floot om de haverklap en tot overmaat van ramp gaf hij 4 minuten voor tijd ook nog een penalty tegen (3-1). Ondanks deze achterstand bleven we gas geven en werd er aanval na aanval gecreëerd. Op de rand van de 16 kende de scheidsrechter een vrije trap aan ons toe en deze krulde Kelly prachtig om de muur en de keepster (3-2). Alle pijntjes en vermoeidheid werden vergeten en iedereen bleef geloven die laatste 3 minuten. De verdediging van ODC kon de druk niet meer aan en weer werd er iemand van DVC net buiten het zestienmetergebied gevloerd. Wederom meldde Kelly zich achter de bal en schoot ook deze vrije trap achter de keepster, 3-3. Direct na de aftrap besloot de scheidsrechter af te fluiten.
Met een brede glimlach en een punt op zak kunnen we terug kijken op een goede wedstrijd en een super teamspirit! Met het resultaat van vandaag en nog twee wedstrijden te spelen aankomende week zijn er nog steeds mogelijkheden. Let’s do it!