Door belangrijke overwinning nog zicht op nacompetitie

ODC 1
28-04-2013
4-0

Scheidsrechter:   Ooijen, J.W.H. van
Door de overwinning van vandaag is RKDVC geklommen naar de vierde plaats in de competitie. Dit is een plaats die met zekerheid een vervolg aan de competitie zal geven. Immers de ploeg die op die stek eindigt zal aan de nacompetitie deelnemen. De directe concurrenten zijn DSC uit Kerkdriel en ODC.
Vanaf de aftrap lieten beide ploegen blijken van het belang van de wedstrijd overtuigd te zijn. Zowel de gasten uit Boxtel als ook RKDVC zochten de aanval. Het was RKDVC dat de eerste kans op een score kreeg. Na vijf minuten werd Ruud van Son diep gestuurd. Een op een met de doelman wilde hij deze omspelen. Echter hierbij raakte de doelman de benen van Ruud. De scheidsrechter besloot tot een strafschop en rood voor de Boxtelse goalie. Deze strafschop werd door Paul Walters onberispelijk binnen geschoten, 1-0. ODC liet zich door het numerieke ondertal niet ontmoedigen. Met een grote inzet werd de strijd aangegaan. Dit leidde in de 16de minuut tot twee groten kansen. In beide gevallen was Roel Bijsterboch de situatie de baas. Met twee uitstekende reddingen voorkwam hij een tegendoelpunt. Ondanks de tomeloze inzet van de gasten was RKDVC de veel gevaarlijkere ploeg. Maar liefst zes goede kansen werden bijeen gespeeld. Maar het euvel van het niet scoren brak de DVC-ers op. In de 18de minuut was het Ruud die bij een snelle uitbraak de bal net niet bij de geheel vrijstaande Eren kon krijgen. Twee minuten later was het Eren die de bal sterk opbracht. Zijn voorzet bereikte Jan Bullens die zijn schot juist over zag gaan. Weer twee minuten later was het opnieuw Eren die uit kon halen. Zijn schot van 25 meter spatte uiteen op de lat. In de 25ste minuut was het nu Ruud die in kon schieten. Met een knappe redding voorkwam de inval doelman ternauwernood een doelpunt. In de 39ste minuut was het Abdel die voor een snelle uitbraak zorgde. Op het juiste moment legde hij af op Jan, die zijn harde schot op miraculeuze wijze door de doelman gekeerd worden. Op slag van rust viel de zesde grote mogelijkheid te noteren. Vanuit een hoekschop kwam de bal voor het doel. De bal werd door een hakje voldoende van richting veranderd om over de doellijn te gaan. echter een ODC-er wist de bal net voor de doellijn te keren.
Ook na rust bleef ODC met een geweldige inzet strijden. Ook nu leverde dit enkele kansen op. Zo waren ze in de 56ste minuut dicht bij de gelijkmaker. Echter het vlammende schot ging juist over. Hierna besliste RKDVC de wedstrijd. In de 63ste minuut kwam de bal na een fraaie aanval bij Ruud die perfect het overzicht bewaarde. Het gevolg was dat hij eren in de gelegenheid stelde om te scoren. Hij deed dit met een geplaatst schot, 2-0. In de 79ste minuut werd de tegenstand van ODC definitief gebroken. Een hoge voorzet kwam dicht bij de doelman. Pardoes liet hij de bal los waardoor de bal precies voor de voeten van Ruud viel en eenvoudig binnen kon schieten, 3-0. Nadat in de 85ste minuut de linksback van ODC tegen zijn tweede gele kaart aanliep was de wedstrijd geheel beslist. In de blessuretijd zorgde Eren voor de eindstand. Nadat hij de bal uit een keurige pass de bal kreeg passeerde hij zijn directe tegenstander en schiet in de korte hoek de 4-0 binnen.

Door deze ruime overwinning is RKDVC gestegen naar de belangrijke vierde plaats. Komende week is DSC de tegenstander. Bij winst zijn de DVC-ers zeker van de deze plaats en kunnen zij zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

Opstelling:             Roel Bijsterbosch, Paul Walters, Nick van de Laar, Remco van Hoesel, Wouter van Driel, Abdel Yachou, Yannick van Zutphen (Robin de Laat 77ste), Willem Luijk, Ruud van Son, Jan Bullens (Guus Berens 60ste), Eren Mert.
Scoreverloop:        1 – 0 Paul Walters 5de minuut
                            2 – 0 Eren Mert 63ste minuut
                            3 – 0 Ruud van Son 79ste minuut
                            4 – 0 Eren Mert 90ste (+2) minuut