RKDVC VR1
GVV VR1
01-05-2013
4-0

Op een warme woensdagavond werd de wedstrijd RKDVC-GGV ingehaald. GVV is bekend om af te zeggen wegens te weinig dames, maar ze wisten er vandaag toch 11 op te trommelen. DVC begon gelijk aanvallend en wist in de 6e minuut een mooie goal binnen te schuiven. Veulentje Kelly, die ons vandaag versterkte, gaf een prachtige bal op Chayenna die een schitterende steekpaas op van Bijnen gaf, wat resulteerde in een verraste keeper: 1-0! GVV had moeite om in hun spel te komen. Veel verre uittrappen van de keeper bracht de verdediging van DVC een beetje van hun stuk, maar gelukkig was de voorhoede van GVV niet in de aanval-mode ingesteld.
Na 15 minuten druk van DVC werd de verdediging van GVV nog rommeliger, waardoor de bal bij de voeten van de jonge van Bijnen belandden. Deze wist hier gretig gebruik van te maken en schoof de bal (met verdediging en al) in de goal. De 2-0 was gezet. Ondanks het feit dat RKDVC voetbaltechnisch gezien niet de beste wedstrijd leverde, wist GVV niet hoe ze van hun eigen helft af moesten komen. De lange ballen van de keeper kwamen bij de standvastige verdediging van DVC. Een lange bal van Nicole kwam voorin bij Cayra aan, die vanaf de 16 meter een schot op goal lostte. De keepster was hier niet tegen opgewassen, en dit resulteerde in een 3-0 voorsprong. Cayra was echter nog niet klaar deze wedstrijd, want slechts 4 minuten later gaf ze een mooie voorzet die door de voorhoede van DVC werd benut tot een 4-0. Tijd voor een rustpauze.
De tweede helft speelde GVV met nog slechts 9 speelsters. Ondanks de ruimte die DVC hierdoor kreeg wisten we alle 11 deze ruimte niet optimaal te benutten. Daarbij kwam dat alle speelsters van GVV als verdediging gingen spelen. En wie niet winnen kan, gaat grof spelen. Dit resulteerde in een penalty voor DVC, die helaas naast ging. Ook de enthousiaste laatste vrouw van DVC werd zwaar gestraft voor haar fanatieke input, en bleek na afloop twee gekneusde ribben cadeau gekregen te hebben. Hoe dan ook, de drie punten zijn in de pocket wat inhoud dat DVC nog steeds kans heeft om in de 4e klasse te blijven. Nog maar 1 match te gaan. Go Perdjûhs, zet hem op!