C1 BEHAALT AL TRAINEND KAMPIOENSCHAP BINNEN.

RKDVC C1
04-05-2013
2-2

In dit nog gedenkwaardiger seizoen** als het vorig e(toen van selectie 11-tallen B2 en C1 kampioen en B1, B2, C1 en D1 bekerfinalist) kon er vandaag nog 'n prachtig HOOFDSTUK aan de rijke en succesvolle historie van de jeugdafdeling van ons aller RKDVC, worden toegevoegd. Nl. de C1 stond in het voorportaal van promotie naar, ongelooflijk maar het is echt zo, de 2e Divisie landelijk, 't op één na hoogste niveau voor de C-jeugd. Onder 'n heerlijk  meivakantie zonnetje betrad de bijna complete C1 (Rick en Thom moesten zo nodig op vakantie) het veld voor 'n specifieke techniek training onder leiding van Specialist Michael Ketelaars. Onze Hoofdtrainer en enkele ouders+medeleiders zaten in Tilburg bij SC 't Zand om daar te gaan kijken of concurrent Oranje Wit de noodzakelijke winst zou gaan behalen tegen de C1 van bovengenoemde club. In 'n Champions-league achtige entourage zagen zij 'n wedstrijd die bol stond van de spanning en strijd die beide teams op het hobbelige veld ten toon spreidde. Wat ze opviel was dat, en alleen maar complimenten daarvoor, 't Zand C1 meer dan zijn sportieve plicht deed en het Oranja Wit niet cadeau gaf. Met 'n belangrijk kantelmoment net voor rust. Een scheidsrechtersbal werd door 'n speler van Oranje Wit "bewust" bijna rechtstreeks in 't Tilburgse doel geschoten en dat werkte als de bekende rode lap voor 'n stier. Toch was de ruststand 0-0. In Drunen werd hierdoor allen nog kalmpjes op gereageerd. Na rust was 't Zand weer de betere maar Oranje Wit opende tegen de verhouding in de score 0-1. Dat viel tegen bij onze "spionnen", en zeker toen Oranje Wit in de 53e min.(13.38uur)de 0-2 scoorde. Met deze laatste tussenstand, die alleen bij de assistenten door kwam, begon
voor de kijkers in Tilburg het laatste zenuwslopende nagelbijtende kwartier. Onze laatste informatie om 13.53uur, terwijl de boys genoten van de fijne training, was 'n 2-2 stand.
Maar wij app-ten of dat serieus was, want konden het bijna niet geloven. De boys begonnen nu ook te vragen van hoe de stand daar was. Om 13.55 was de training afgelopen en riepen wij de boys in 'n kring om ons heen en werd Michael onder applaus bedankt voor z'n fijne lessen in techniek. Nu liepen ze over van nieuwsgierigheid naar de stand, terwijl wij ze het scoreverloop en de tijd vertelden waren ze in Tilburg in de 69e minuut aanbeland. Ik heb de boys dit seizoen nog niet zo stil meegemaakt als die laatste paar minuten, maar om 14.00uur kon ik ze helemaal los laten gaan want het was daar 2-2 gebleven. Genoeg voor het kampioenschap en de promotie! De sloot, de douches en het terras bleven daarna lang in gebruik.
Wat 'n seizoen voor de C1 als debutant gelijk de titel pakken en in de geschiedenis archieven van RKDVC terechtkomen als de boys die de 2e divisie hebben gehaald. Boys en technische staf proficiat met dit behaalde resultaat.
Volgende week na de bekerfinales volgt de officiele huldiging.

** GEDENKWAARDIG SEIZOEN, zeer zeker telt U even mee. E7, E9, D3, MD1, C1, MC1, B1, B5 (+B3 Promotie), A1 en A2 allen KAMPIOEN! Alle andere teams die 'n plezierig en zo succesvol mogelijk seizoen achter de rug hebben.
En dan ook nog A1 en B1 in de bekerfinales a.s. zaterdag 11 mei bij RKDVC.
MOGEN, NEE "MOETEN we ALLEN TROTS OP zijn!"
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven