DSC 1
05-05-2013
1-3

Scheidsrechter:   Bierings, J.
In een leuke wedstrijd maakte zowel de thuisploeg uit Kerkdriel als ook RKDVC kans op het behalen van de nacompetitie. Bij winst wist RKDVC zeker dat het zou deelnemen aan dit toetje ne de competitie. Letterlijk vanaf de aftrap was het raak. De aftrap werd direct breed gespeeld op Eren Mert. Na slechts een balcontact zag hij dat Ruud van Son en Jan Bullens voor het doel waren beland. Zijn zuivere voorzet werd subtiel door Jan tot een doelpunt verwerkt. 0-1 binnen 10 seconden gaf aan dat de Drunenaren klaar waren voor het arwei. Dit ondanks een forse tegenvaller. Enkele minuten voor de wedstrijd raakte Roel dusdanig ernstig geblesseerd aan zijn rug dat hij niet aan de wedstrijd kon deelnemen. Mike van de Laar zou hem prima vervangen. Na de snelle openingstreffer zou een aantrekkelijke en aanvallende eerste helft ontwikkelen. Zowel DSC als RKDVC gingen er vol voor. Dat in de 16de minuut de gelijkmaker viel was een terechte weergave van de verhoudingen in het veld. Ook hierna gaven beide ploegen zich voor 100%. In de 30ste minuut kwam RKDVC alweer op voorsprong. Na een steekpass van Ruud op Abdel Yachou verzilverde hij de geboden kans en scoorde de 1-2.
Na rust zou het spelbeeld meer in het voordeel van RKDVC worden. Veelvuldig kwamen de DVC-ers voor het doel van DSC. Toch was de eerste mogelijkheid nog voor DSC. Een minuut na rust vloog de bal vanuit een vrije trap richting de bovenhoek. Toch wist Mike met een knappe redding een doelpunt te voorkomen. Hierna echter was er nog slechts een ploeg die recht op de overwinning zou hebben. RKDVC wist vele mooie kansen te verwerven. In de 49ste minuut belandde de bal in een vol strafschopgebied. Na een inzet kon een DSC verdediger de bal nog van de lijn te halen. Ook in de 55ste minuut leek het raak te zijn. Nick van de Laar zag zijn inzet opnieuw op de lijn gekeerd worden. Zes minuten later zag Ruud zijn schot via de onderkant van de lat uit het doel gaan. En weer twee minuten later kon de doelman van de gastheren een schot van eren uit de bovenhoek halen. RKDVC speelde in deze tweede helft erg sterk. Zodanig sterk dat een speler van DSC zich vergat en een te harde overtreding op Marco Pulles zo maken. Gevolg was dat DSC met tien man verder moest nadat de scheidsrechter tot een rode kaart had besloten. In de slotfase volgde nog twee prachtige kansen. In de 83ste minuut kon de doelman weer zijn kwaliteiten tonen door een vrije trap van eren uit de bovenhoek te halen. In de 85ste minuut was het Paul Walters die tot een schot besloot. Nu kon het latwerk, noch een verdediger op de lijn of de doelman hiertegen iets inbrengen. Zijn schot verdween in het doel, 1-3.

Door de overwinning heeft RKDVC de nacompetitie bereikt. A.s. zondag, 12 mei treedt hierin RKDVC aan tegen RPC. De eerste wedstrijd is in Drunen op ons sportpark. De return is op 20 mei in Eindhoven.

Opstelling:           Mike van de Laar, Paul Walters, Nick van de Laar, Remco van Hoesel, Marco Pulles, Abdel Yachou, Tannick van Zutphen (Robin de Laat 79ste), Willem Luijk, Ruud van Son, Jan Bullens, Eren Mert
Scoreverloop:      0 – 1 Jan Bullens 1ste minuut
                          1 – 1 16de minuut
                          1 – 2 Abdel Yachou 30ste minuut
                          1 – 3 Paul Walters 85ste minuut
Toeschouwers:     250