De Alblas A1
06-05-2013
2-1

Scheidsrechter:   Dries, L.A.F. van den
Op een doordeweekse maandagavond moest De Alblas vanuit Alblasserdam komen om hier een wedstrijd te spelen. Bij deze wedstrijd stond er niets meer op het spel. Het was alleen de laatste competitie wedstrijd. De laatste competitie wilden RKDVC afsluiten met een zege zodat het op het mooie puntentotaal kwam van 50. De Alblas wilden ook laten zien dat zij niet voor niks helemaal vanuit Alblasserdam hierheen waren gekomen. Dit lieten zij ook merken en ze waren niet bang voor RKDVC. Ze schuwden de duels niet af en probeerde de aanval te zoeken. Toch was de eerste kans voor RKDVC. Het was Martijn die goed doorzette op het middenveld en plots lag de weg open naar het doel. Martijn prikte de bal helaas net naast het doel. Het spel golfde op en neer en RKDVC kreeg corner na corner. Roy wist via links de bal perfect in het doelmond te gooien. Martijn was er deze keer weer als snelste bij en wist de voorzet van Roy goed in te kopen. Helaas strandde zijn kopbal op de lat. RKDVC kreeg niet veel later wederom een corner en werd weggewerkt door De Alblas. Rick van Herpt ving de bal echter goed op zo'n 30 meter voor het doel. Met een hard en gedrukt schot wist hij bijna zijn eerste competitietreffer te scoren, maar helaas raakte ook hij de lat. Rond de 25ste minuut kreeg De Alblas een vrije trap vanaf het linksveld. Uit de uitwedstrijd was ons bijgebleven dat ze levensgevaarlijke waren uit soortgelijke vrije trappen en corners. Iedereen was dus gewaarschuwd. Dit mocht niet baten, want toch wist De Alblas deze vrije trap tegen de netten te koppen. RKDVC keek tegen een achterstand aan en probeerde het initiatief te nemen. Doordat De Alblas goed gepositioneerd stond wanneer ze moesten verdedigen was het moeilijk er doorheen te komen. De Alblas claimde aan het einde van de eerste helft nog een penalty, maar dit werd volkomen terecht weggewuifd. De nummer 11 van De Alblas ging vol theater naar de grond. Rust. In de tweede helft moest er een ander RKDVC uit de kleedkamer komen. De passes moesten beter en vrijlopen zonder bal was het grootste aandachtspunt. Dit was niet erg terug te zien, maar toch wist RKDVC te scoren. Dit gebeurde allemaal naar een dikke 20 minuten in de 2de helft. De Alblas dacht dat er een overtreding was begaan op het middenveld, maar dit bleek niet zo. RKDVC ging goed door en Martijn stuurde Roy de diepte in. Roy wist de bal onder de keeper door in de verre hoek te schieten. 1-1. Dit was een mooie uitslag voor het huidige spelbeeld, want aan beide kanten was het geen goed voetbal. Uiteindelijk wist RKDVC toch de 3 punten in eigen huis te houden door er 2-1 van te maken. Dat deden ze in de naam van Maurice. Uit een mooie aanval legde Maarten de bal klaar om te schieten. Net voordat hij wilde schieten besloot Maurice zijn goaltje mee te pikken en prikte de bal binnen. 2-1. In de slotminuten had Arjan de score nog verder uit kunnen breidden, maar hij verzuimde te scoren oog in oog met de keeper. Na nog een hoop heibel rond het Drunens 16 meter gebied floot de scheidsrechter voor het einde. De laatste competitiewedstrijd werd ook winnend afgesloten en na 20 wedstrijden zijn we de verdiende kampioen met 50 punten. Volgend jaar is een aantal van deze sterren te bewonderen in de 4de divisie! Komende zaterdag staat er nog een mooi affiche op het programma: RKDVC A1 - CHC/Orka A1. Dit is de finale van de beker! Zorg dat je er bij bent en steun ons RKDVC. De wedstrijd vindt plaats om 15:15.

Wist je dat:
- Mitchel afgelopen zondag een penalty heeft gehouden bij t 4de! Hij was tevens ook zijn sokken vergeten! BOETE!
- Huub de komende wedstrijden er bij blijft. Bekerfinale en op het toernooi om het districtkampioenschap.
- Randy gewoon weer vertrouwd in de verdediging stond en daar weer zijn klasse liet gelden.
- Rick v H na een flinke botsing het veld moest verlaten.
- Damian in zijn eerste jaar als aanvoerder meteen de dubbel kan pakken.
- Shakeb een zilveren string heeft.
- Martijn een hele goede pot speelde en bij een gele kaart geschorst zou zijn voor de finale.
- Ray weer een zakelijke wedstrijd speelde.
- Roy op zn slipperkes naar dvc kwam.
- Cali in het eerste half uur al 4 keer buitenspel had gestaan.
- Rick v W eigenlijk al wel erg lang droog staat en het weer tijd voor een goaltje word.
- Mike Kremers goed de bank had warm gehouden en dit de komende wedstrijden ook mag gaan doen.
- Maurice na een paar minuten al een splinter in zijn derrière had.
- Kees zijn 'mooiste goal van zijn leven' had gemaakt tijdens de warming up.
- Maarten het maar saai vond om wissel te zitten.
- Jorn net in de dug-out paste.
- Arjan zijn competitiedebuut heeft gemaakt! In totaal 6 minuten heeft gespeeld.
- André ook wel 'De Succescoach' genoemd mag worden binnen RKDVC.
- Frank misschien wel net zo'n succescoach wordt als Dré, misschien zelfs wel beter.
- Christian er deze keer ook was terwijl er niks op het spel stond.
- Mike vd Laar zijn verzorgersvak niet kon uitoefenen vandaag.
- Lars lekkere snoepkes had voor onder de wedstrijd zodat er toch nog iets te genieten viel.
- Rowan weer eens in de kantine was blijven hangen en bijna te laat voor de wedstrijd was.