RKDVC B1
WODAN B1
11-05-2013
4-0

RKDVC B1 maakt dit jaar weer een geweldig jaar mee. Nadat de competitie met een Kampioenschap werd afgesloten volgde afgelopen zaterdag de finale van de beker. Op eigen veld moest aangetreden worden tegen “aartsrivaal” WODAN. In de afgelopen jaren hebben we vele memorabele wedstrijden gespeeld. Over het algemeen sportieve wedstrijden die op met de volle inzet werden gespeeld. Zo ging vorig jaar de bekerstrijd tussen beide ploegen. In Veldhoven wist RKDVC te winnen. Dit was echter geen enkele garantie dat dat zaterdag ook zou gebeuren. Ook nu, voor zeer goed bezette tribunes, ontspon een faire strijd met de volle inzet gespeeld. Beide ploegen zochten volledig de aanval. Daardoor ontstond een open wedstrijd die zeer aantrekkelijk was. Hierbij gaf de defensie van RKDVC nagenoeg niets weg. En die enkele keer dat WODAN wel gevaarlijk kon worden stuitte zij op een voortreffelijke Jeroen Klerkx. Zo had hij in de eerste helft een wereld save nodig om de gasten van score te houden. Na een wissel van WODAN kon de nieuwe spits van de Eindhovense ploeg plots vrij voor het doel opduiken. Tot tweemaal toe kon hij een op een met de doelman aanleggen. Maar tweemaal was Jeroen hem de baas. RKDVC kon vaker door de verdediging komen. Met goed verzorgt spel en meer individuele klasse creëerde de DVC-ers in de eerste helft vier goede kansen. Hiervan werden er twee in een doelpunt omgezet. In de openingsfase kregen goede acties van Martijn (2de minuut) en Samed (5de minuut) niet het vervolg dat deze acties wel verdiende, een doelpunt. In de 13de mas het dan wel raak. De gasten begingen in de opbouw een slordigheid. De altijd attente Mathijs wist slim de bal te onderscheppen en meteen gevaarlijk op te brengen. Met een schot in de verste hoek liet hij de doelman kansloos, 1-0. Een kwartier later werd de score zelfs verdubbeld. Na een aantal aanvallen bleef RKDVC, telkens in het volle strafschopgebied, voor doelgevaar zorgen. Nu was het Martijn die in balbezit kwam en zeer bekeken aflegde op Robin. Vanuit een welhaast onmogelijke hoek verschalkte hij de verdediging en doelman van WODAN en scoorde 2-0. Dit zou ook de ruststand worden.
Na rust kreeg het publiek eenzelfde spelbeeld te zien. Ook nu zochten beide ploegen de aanval op. Echter bij RKDVC gebeurde dit zeer geconcentreerd. Hierdoor kregen de gasten eigenlijk geen kansen. RKDVC zorgde er nog wel voor dat er enkele grote scoringskansen kwamen. In de 50ste minuut volgde dan ook de 3-0. Samed kreeg de bal op de rechtervleugel aangespeeld. Nadat hij twee tegenstanders omspeelde en bal in het strafschopgebied had gebracht rondde hij ook nog eens bekwaam en fraai af. Pas in de slotfase zou de eindstand op het scorebord komen. Immers in de 77steminuut was het opnieuw Mathijs die, op aangeven van Martijn, onberispelijk de 4-0 binnen schoot.

De bekerwinst was behaald. En dit hebben de B1 spelers ook wel weten te vieren. Het kampioenschap was onverwacht in een uitwedstrijd behaald, waardoor de ambiance toch anders was. Nu stonden zij met de winst na een wedstrijd die erom ging en voor volgepakte tribunes. Dat is toch veel uitbundiger vieren. Een geweldige prestatie
Komende zaterdag kunnen jullie de A1 bij SV Capelle gaan steunen in hun strijd om de districtskampioenschappen van de Hoofdklasse. Een week later, 25 mei, dan mogen we weer opgaan voor een prijs. Namelijk de finale van de districtsbeker op het complex van Fc Engelen. Mogelijk dat ook daar een prijs wordt gepakt.

Opstelling:                Jeroen Klerkx (Joris van de Wiel 79ste), Marc Buijs, Marijn Hooijmans, Tim Poel, Giel Brandts (Jeroen Verschuren 77ste), Gido ten Cate, Robin Aerts, Joep Fitters (Stijn Holtslag 61ste), Samed van Oeveren, Mathijs Fitters, Martijn Alberts (Kjell Kooijmans 77ste)
Scoreverloop:           1 – 0 Mathijs Fitters 13de minuut
                               2 – 0 Robin Aerts 28ste minuut
                               3 – 0 Samed van Oeveren 50ste minuut
                               4 – 0 Mathijs Fitters 77ste minuut
Toeschouwers:          500