CHC/Orka A1
11-05-2013
2-2

Scheidsrechter:   Walschots, L.
Na een lang seizoen kon RKDVC de 3de prijs van het seizoen pakken. In de voorbereiding van dit seizoen werd al een toernooi bij Marvilde gewonnen en begin april kon ook al het kampioenschap gevierd worden. In de weg naar deze finale toe werden Oirschot Vooruit, Den Dungen, OJC Rosmalen, FC Engelen, ODC en Brabantia gevloerd en vandaag was CHC/Orka aan de beurt. CHC/Orka was een keurige middenmoter in de eerste klasse. Hier mocht niet naar gekeken worden, want bekerwedstrijden zijn wedstrijden an sich. CHC/Orka wist in de halve finale zelfs Nuenen met een 2-0 overwinning uit het bekertoernooi te knikkeren. We waren gewaarschuwd en met heel wat technische jongens in de gelederen bij de Bossche club zou er kort gezeten moeten worden. Ze waren handig met het balletje en het leek soms wel of ze het balletje aan een touwtje hadden. Voor onze wedstrijd mocht de B1 ook al de cup met de grote oren omhoog houden na een prachtige 4-0 overwinning op Wodan B1. Dit feestje wilden wij ook vieren en we knalden er op. De eerste beste aanval van CHC/Orka was al levensgevaarlijk. RKDVC had een momentje van onoplettendheid en hier profiteerde CHC van. De spits sprintte onze verdediging voorbij en met een uiterste inspanning keerde Mitchel zijn inzet. zoals vaker dit seizoen onderscheid Mitchel zich in de grote wedstrijden. Deze redding was o zo belangrijk want nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Maarten ontving de bal rond randje 16 en wist al vallend met links! de bal naar de verre hoek te sturen. De bal hobbelde naar de verre hoek en de keeper kon slechts toekijken en de bal ging binnen. 1-0. De toon was gezet en nu zou RKDVC het spelletje oppakken en de score uit moeten breidden. Toch was het CHC die vooral de aanval zocht en RKDVC kon slechts tegenhouden. Zoals verwacht had CHC een aantal behendige jongens en wisten zij het onze backs erg lastig te maken. CHC kreeg een vrije trap op 25 meter van het doel. De vrije trap werd kort genomen en deze speler wist 3 spelers van RKDVC voorbij te spelen na 3 keer dezelfde actie. Martijn ging voor de dood of de gladiolen en gooide zich voor het schot van deze zelfde speler. Het schot werd geblokt en de stand bleef 1-0. Niet veel later werd het zelfs 2-0 toen Maarten na een goede aanval over links de bal weer op randje 16 aan kon nemen. Nu haalde hij verwoestend uit en liet hij de keeper weer volstrekt kansloos. Na deze 2de goal liet RKDVC het wat lopen en stond zomaar 3 minuten later de 2-1 op het scorebord. Na een opbouw fout van de verdediging kreeg Mitchel een te korte terugspeelbal. In eerste instantie wist Mitchel er nog een hand tegen te zetten, maar helaas was dit niet genoeg en werd de bal alsnog tegen de netten geschoten. Cali wist net voor rust nog een bal net voorlangs te schieten en Maarten zag op zijn beurt zijn breedtepass op Shakeb net voorbij schieten en ook deze kans was verkeken. Na de rust moesten we het tempo laag houden en CHC niet de beleving geven die tot de 2-2 zou kunnen leiden. Dit hield RKDVC lang vol. CHC kon geen goed lopende aanval creëren en Mitchel werd niet echt meer getest. Daar stond aan de andere kant ook vrij weinig tegenover, want ook RKDVC kon maar niet gevaarlijk worden. Het kwartje leek onze kant op te vallen en de beker kon naar het veld worden gebracht. Dit stelde CHC helaas 5 minuten voor het einde nog even uit. Uit een corner stond de rechst buiten van CHC helemaal vrij in het vijf meter gebied! Hij deed wat hij moest doen en kopte de bal tegen de netten. 2-2. De scheids floot voor het einde en draaide evenals in de halve finale uit op penalty's. Dezelfde spelers werden aangewezen die ook in de halve finale op het lijstje stonden. Dus wederom was Cali de eerste die mocht gaan aanleggen. Jammer genoeg pakte de keeper deze goed ingeschoten penalty knap. Mitchel wist wat hem te doen stond en ging zelfverzekerd in het doel staan. De laatste weken is duidelijk geworden dat Mitchel een echte 'Penaltykiller' is en heel RKDVC had er vertrouwen in. Mitchel koos de goede hoek en pakte de inzet. 0-0. Daarna was Jorn aan de beurt en schoot feilloos binnen. CHC deed hetzelfde. 1-1. Randy mocht hierna achter de bal plaats nemen en deed wat hem te doen stond. CHC trok de stand weer gelijk en de spanning was te snijden. De volgende op het lijstje was Damian die de keeper de verkeerde hoek in stuurde en RKDVC weer op voorsprong zette. 3-2. Mitchel koos wederom de goede hoek en wist de bal weer te keren! Met nog voor beide ploegen 1 penalty te nemen tot de sudden-death fase stond RKDVC met 3-2 voor. Zou Maarten scoren dan was de overwinning een feit. Miste hij dan zou het nog extreem spannend kunnen worden. Maar Maarten bleef koel en liet de keeper voor de 3de keer vandaag kansloos en RKDVC pakt de dubbel! Na een mooie en lange feestavond mogen we nog vooruit kijken naar het district kampioenschap bij SV Capelle en de Super Cup. Dit is een onvergetelijk seizoen wat nog mooier kan worden!

Wist je dat:
- Mitchel na een stukje buikschuiven over de tafels een muur als eindstation zag.
- Kees wederom een klassieke schwalbe maakte.
- Jorn meer met zijn hoofd bij zijn vriendin Nadine zat die was komen kijken.
- Randy het vandaag niet voetballend hoefde te doen, maar gewoon de ballen weg moest huufen.
- Damian een bloedneus onder de douche had.
- Ray zijn vriendin Kees even een watertje in het gezicht had gegeven.
- Shakeb nakt en pas naderhand zegt dat hij korting kon fixen.
- Martijn 20 minuutjes ging omkleden en daarna naar dreeke toe kwam, maar er was geen Tinus te bekennen.
- Cali geen bieries wil drinken.
- Maarten met een kanonskogel bijna iemand in het publiek onthoofde.
- Rick v W een leuke lach heeft. (hu-hu-hu)
- Rick v H zijn vriendin voor niks heeft laten komen, maar zondag wel bij 2 in de basis begon.
- Roel pupil van de week was en daarom op de bank mocht zitten.
- Huub alle voorzetten tijdens de warming-up wilden. Hij eiste ze op met een duidelijke: HUUUB!
- Mike K. show redding wilde maken, maar die beter thuis kon laten.
- Maurice veel kansen net over en naast heeft geschoten, dit gebeurde allemaal in de rust.
- Roy iedereen de avond er voor op het verkeerde been zette en zich liet spotten in een kroeg. Dit was gelukkig bedrog.
- André ook wel furore kan gaan maken als fervent buikschuiver.
- Frank er ook stiekem wel een aantal op had gedronken!