RPC 1
12-05-2013
2-2

Scheidsrechter:   Engelkes, W.J.
In de eerste nacompetitie wedstrijd moest RKDVC aantreden tegen het Eindhovense RPC. Een tegenstander die voor ons eerste team een onbekende was. De Eindhovenaren hebben de gehele competitie de ranglijst aangevoerd, maar op het eind verloren zij de koppositie. Daarom werd op een sterke tegenstander gerekend. Toch liet de wedstrijd een ander beeld zien. Vanaf de aftrap was RKDVC dat een stempel op de wedstrijd drukte. De gasten werden vanaf de aftrap voor hun eigen doel vastgezet. De enen aanval volgde op de andere. Met alle toegestane middelen probeerden RPC de DVC-ers af te stoppen. Het gevolg was dat er meerdere vrije trappen volgde op kansrijke positie. Maar hier zou weinig doelgevaar uit verkregen worden. Toch viel het eerste doelpunt uit een dood spelmoment. In de 16de minuut mocht Eren Mert een hoekschop nemen. Deze kwam hoog voor het doel. De goed opgekomen Remco van Hoesel kopte onberispelijk binnen, 1-0. Vier minuten later zou de score opgehoogd worden. Yannick van Zutphen kreeg de bal op rechts. Na een enkel balcontact verraste hij vriend en vijand met een vlammend schot. Dit schot verdween in het doel, 2-0. Op dat moment was RPC klaar voor de slachtbank. Immers het was RKDVC dat de klok sloeg. Toch wisten zij terug in de wedstrijd te komen. In de 32ste minuut kreeg aanvalsleider van de Eindhovense ploeg, Bart Fredrix zomaar de gelegenheid om uit te halen. Zijn schot verdween pardoes boven in het dak van het doel, 2-1.
Ook de tweede helft was RKDVC de ploeg die het spel dicteerde. Diverse grote kansen werden geschapen. Diverse malen had de voorsprong verder uitgebouwd kunnen worden. Maar onnauwkeurigheid in de eind pass en afwerking voorkwamen een derde treffer. Tot in de 80ste minuut had RPC zich geen enkele mogelijkheid weten te creëren. Het was dan ook heel zuur voor de Drunenaren om te zien dat de eerste beste mogelijkheid, na een hoge voorzet door Mike van Dijk binnen werd gekopt, 2-2. Ook in de slotfase was het RKDVC dat de aanval bleef zoeken. Zelfs in de slotfase werden nog enkele kansen gecreëerd. Maar ook nu kregen de DVC-ers de bal niet binnen de palen.

Komende maandag, tweede pinksterdag, staat de return op het programma. In Eindhoven zal dan gewonnen moeten worden om de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken