RPC 1
20-05-2013
1-1

Scheidsrechter:   Briene, G.H.

Vandaag trekken wij naar Eindhoven om aldaar de wedstrijd tegen RPC te spelen voor promotie naar de tweede klasse. Het weer is regenachtig, maar door de spanning trekken zowel spelers als toeschouwers zich daar niets van aan.
RPC gaat voortvarend van start, hetgeen betekent dat wij de eerste tien minuten in de verdediging gedwongen worden en RPC duidelijk het overwicht heeft.
Dit alles leidt in de 19e minuut tot het scoren van RPC. Deze goal zorgt er echter voor dat RKDVC feller wordt en dit doet het overwicht van RPC verdwijnen, al resulteert dit niet in uitgelezen kansen. In de 32e minuut wordt weliswaar een prachtig schot afgegeven dat zeker in de linkerbovenhoek zou zijn verdwijnen als de keeper van RPC, die misschien niet zeker van zichzelf lijkt, deze niet schitterend stopt.
Zo zijn er nog wel meer mooie kansen te schetsen, maar helaas wordt er geen omgezet in een goal en gaan we met een 1-0 achterstand de rust in.
De tweede helft geeft eigenlijk hetzelfde beeld als de eerste helft na tien minuten. RKDVC geeft het betere van het spel en de tegenstander wacht een countermogelijkheid af. Toch kan Jan Bullens in de 75e minuut gelijk maken. Terecht, dit verdienen we zeker.
Er worden diverse corners en vrije trappen genomen met de daarbij behorende kansen, maar niets leidt tot een verdiende tweede goal.
Dit betekent dat we na negentig minuten nog steeds tegen de 1-1 aankijken. Vandaar dat er een verlenging nodig is van 2 x 15 minuten. Het beeld wat tijdens de negentig minuten is ontstaan, gaat ook in deze dertig minuten verder. Een overheersend RKDVC met af en toe een counterend RPC. Ook na dertig minuten is de stand nog steeds 1-1. Dan blijft alleen nog het maken van penalty’s over, hetgeen deze toeschouwer verfoeit, want de geluksfactor speelt dan naar zijn mening een te grote rol. Er moet echter een beslissing vallen, dus het is niet anders.
De penalty’s eindigen met een uitslag van 4-3 in het voordeel van de Eindhovenaren. Helaas voor ons een eind aan deze competitie, die we zeker gezien de laatste wedstrijden graag anders hadden gezien. Toch kunnen we ook wat deze wedstrijd betreft terugkijken op een partij voetbal waarbij we alles hebben gegeven. Het zat op sommige momenten niet mee, maar we hebben er wel voor geknokt en laten zien dat we van deze tegenstander eigenlijk niet hadden hoeven te verliezen.
Deze toeschouwer zegt uit de grond van z’n hart: Jongens, de koppies weer omhoog, want ik heb zeker de laatste maanden weer progressie gezien en dat maakt dat mijn gevoel voor het seizoen 2013-2014 heel optimistisch is.