RKDVC 6
Hedel 3
25-08-2013
3-0

Vandaag stond in het teken van de eerste echte wedstrijd van het seizoen. Met een vijftal debutanten startte DVC 6 aan de wedstrijd.
Na een stroef begin wisten de Drunenaren elkaar wat beter te vinden en werd de trainingsstof uit eerdere trainingen toegepast. De hand van de trainers was duidelijk te zien in deze fase van de wedstrijd. Door een aantal goed uitgevoerde aanvallen kwam DVC tot een aantal prima kansen. Twee maal werd de aanval doeltreffend afgerond door Jeroen. Hedel kwam tot een aantal uitbraken die verder niet tot doelrijpe kansen leidde.
De gelijkopgaande wedstrijd werd na 45 min beëindigd voor het welverdiende kopje thee.
In de tweede helft lag het energieniveau lager dan de eerste helft. Bij vlagen werden er door beide partijen aardige combinaties op de mat gelegd. Voor RKDVC werden combinaties vaker in een gevaarlijke kans dan bij Hedel het geval was. Ondanks de vele aanvalsgolven werden er nauwelijks uitgespeelde kansen gecreëerd. Dit lag vaak aan de laatste fase van de aanval. Duidelijk waren beide teams nog vroeg in de voorbereiding en was niet alles goed afgestemd. Halverwege de 2e helft werd de eindstand bepaald door Jeroen op 3-0 na een uitgespeelde aanval.
Komende week staat het openingstoernooi op het programma waarin Kiwi voor niets minder dan de titel gaat.