Bal der debutanten, drie doelpunten drie spelers die nieuw zijn

RKDVC 1
PSV 1
25-08-2013
3-2

In de eerste officiële wedstrijd van het voetbaljaar 2013 – 2014 was direct tegen een sterke tegenstander. De amateurvoetballers van PSV kwamen in Drunen op bezoek. De eerste helft was duidelijk dat de Eindhovenaren over een goede ploeg beschikten. Vanaf de aftrap hadden de Eindhovenaren een licht speloverwicht. Dit werd na 6 minuten in een gelukkige treffer tot uiting gebracht. Degasten kregen een vrije trap welke door spits Mustafa Erdogan werd genomen. Doordat de bal ongelukkig van richting werd veranderd was keeper Roel Bijsterbosch kansloos, 0-1. Dat RKDVC niet kansllos was blek wel in de 20ste minuut. In deze minuut werd Jorg van Oijen, overgekomen van Haarsteeg en dus zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht van RKDVC, diep gestuurd. Zijn afgemeten voorzet op Shaheb Ahin Zada, overgekomen uit de A-jeugd en dus debutant twee, werd helaas overgeschoten. Toch zou PSV nog voor rust de score verder ophogen. In de 27ste minuut was het weer Erdogan die tot score kon komen. Bij een uitval van de PSV-ers kreeg hij de bal en schoot deze onberispelijk binnen, 0-2.
In de tweede helft gooide RKDVC alle schroom van zich af en zocht de aanval. In de 49ste minuut leidde dit al tot een treffer. Nu was het Guus Berens die een voorzet kon geven op Jorg. Deze liet de buitenkans niet onbenut en rondde fraai af, 1-2. Hierna was het RKDVC dat aanmerkelijk sterker was dan de Eindhovenaren. Het gevolg was dat al snel de gelijkmaker kon worden gescoord. Nu was het nieuweling Rick van Woerkom, ook van de A-jeugd overgekomen. die de bal in de diepte aangespeeld kreeg. Hij bracht de bal keurig op. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalde hij onberispelijk uit en scoorde 2-2. Ook hierna bleef RKDVC de sterkere ploeg. Dit leverde nog enkele grote kansen op. Echter in de 55ste minuut was het Rick die hoog voorzette op Jorg, echter zijn kopbal miste net doel. Ook in de 75ste minuut speelde RKDVC weer een aanval zodanig goed uit dat Nick van de Laar in vrijstaande positie kon binnenschieten, echter het geluk was niet aan zijn zijde. In de 87ste minuut wkwam de zo verdiende voorsprong eindelijk tot stand. Ook bij deze aanval had Jorg een groot aandeel. Hij kon de bal goed opbrengen en op het juiste moment afleggen op de vierde debutant, Ray Kivits. Deze liet de kans niet onbenut en zorgde voor de 3-2 overwinning.
De overwinning mag verdiend worden genoemd. In een goede en zeer faire partij voetbal was RKDVC toch de sterkere ploeg.

Opstelling:       Roel Bijsterbosch, Marco Pulles, Nick van de Laar, Remco van Hoesel (Steven ten Cate 45ste), Damian van Bijnen, Yannick van Zutphen, Rick van Woerkom (Ray Kivits 71ste), Ruud van Son, Jorg van Oijen, Shaheb Ahon Zada (Jan Bullens 61ste), Guus Berens
Scoreverloop   0 – 1 Mustafa Erdogan 6de minuut
                      0 – 2 Mustafa Erdogan 27ste minuut
                      1 – 2 Jorg van Oijen 49ste minuut
                      2 – 2 Rick van Woerkom 52ste minuut
                      3 – 2 Ray Kivits 87ste minuut