Ondanks nederlaag toch naar volgende ronde beker

Dommelen 1
01-09-2013
2-1

In Dommelen zou RKDVC bij een gelijkspel de volgende ronde op eigen kracht veilig gesteld hebben. Bij een nederlaag was men afhankelijk van het resultaat in de andere wedstrijd tussen PSV av en Sc ’t Zand. Daarom speelden de DVC-ers voor de winst. Hierop had Dommelen zich goed ingesteld. Zij vingen RKDVC goed op en zocht met de regelmaat de snelle uitbraak op. Het gevolg was dat Dommelen de3 meeste doelkansen uitspeelde. Maar dankzij goed doelverdedigen van Roel Bijsterbosch werden diverse mooie mogelijkheden voor de gastheren niet in een doelpunt omgezet. Voor rust moest Roel eenmaal de meerdere erkennen. Na een misverstand in de DVC-verdediging kon de aanval van Dommelen de score in de 20ste minuut de score openen. Ook na rust was RKDVC de ploeg die het spel maakte en ook nu waren de uitbraken van de gastheren gevaarlijk. Toch kreeg RKDVC meer kansen op een score. De 1-1 in de 66ste minuut was meer dan verdiend. Ook de schoonheid van het doelpunt mocht er zijn. Een mooie aanval zorgde ervoor dat de bal bij Jorg van Oijen kwam. Hij tikte de bal direct door op Ruud van Son die doel trof met een fraaie schuiver. Niet lang kon RKDVC van de gelijke stand genieten. Direct uit de aftrap zette Dommelen een aanval op. Deze leidde tot een eerste doelkans, maar weer was Roel die reddend optrad. De bal kwam in de rebound bij een dommelen speler die nu eenvoudig het net kon raken, 2-1. Hierna probeerde RKDVC het wel maar tot een score kwam het niet. Een nederlaag was het gevolg. Maar dankzij het gelijke spel in Eindhoven heeft RKDVC de eerste plaats in de poule weten vast te houden. In oktober volgt de wedstrijd in de tweede ronde van de beker.

In deze wedstrijd maakte weer twee spelers hun debuut in het eerste team. Rick van Herpt, komend uit de eigen jeugd, startte in de basis en Roy de Vaan, ook uit de jeugd, viel in.

Opstelling:         Roel Bijsterbosch, Rick van Herpt, Nick van de Laar, Remco van Hoesel, Damian van Bijnen (Martijn van Esch 45ste), Yannick van Zutphen (Robin de Laat 64ste). Jan Bullens, Ruud van Son (Roy de Vaan 77ste), Jorg van Oijen, Shaeb Ahon Zada, Guus Berens
Scoreverloop:    1 – 0 20ste minuut
                        1 – 1 Ruud van Son 66ste minuut
                        2 – 1 67ste minuut