RKDVC moet in tweede helft buigen voor Topklasser

UNA/Brinvast
22-10-2013
0-3

Afgelopen dinsdag moest RKDVC in de tweede ronde van de KNVB beker aantreden tegen Topklasser UNA/Brinvast. Deze strijd zou beginnen in droge omstandigheden. Echter binnen 5 minuten was dit geheel over. Vanaf dat moment werden de hemelsluizen ruim geopend. De regen plensde vanaf dat moment onophoudelijk en in zeer ruime mate naar beneden. Dit ging regelmatig begeleid met onweer. Tot de 36ste minuut kon er op het kunstgras van RKDVC gevoetbald worden, maar toen moest scheidsrechter S. van Wijk besluiten dat de situatie te ernstig werd. en laste een vervroegde rustpauze in. In de gespeelde minuten lieten de jongens van RKDVC een zeer goede indruk achter. Hoewel duidelijk was dat de ploeg uit Veldhoven op alle fronten net iets sneller, iets slimmer waren, hielden de DVC-ers zeer goed stand. Over en weer vielen doelkansen te zien. Echter tot een doelpunt was het nog niet gekomen. Na de gedwongen rustpauze werd eerst de negen nog te spelen minuten van de eerste helft gespeeld, direct gevolgd door de tweede helft. Ook deze speelminuten werden afgewerkt onder barbaarse weersomstandigheden. De regen kwam op een gegeven moment met zodanige hoeveelheden naar beneden dat van goed voetbal geen sprake kon zijn. Pas in de laatste 20 minuten moest RKDVC buigen. Door doelpunten van Niek Tielemans (2maal) en Ron Jansen konden zij de partij met 0-3 naar zich toetrekken.