Eerste oefenwedstrijd 2014 levert dikke nederlaag op

Helvoirt 2
19-01-2014
1-5

Scheidsrechter:   Logten, H. van
Voor vandaag stond voor het 3e de eerste oefenwedstrijd van 2014 op het programma. vandaag Speelde de mannen tegen Helvoirt 2. Dit team draait bovenin mee in de 3e klasse. En wist in de competitie pas 1x een nederlaag te incaseren. Dit was toevallig wel tegen de mannen van DVC 4. Voor de wedstrijd bleek DVC een krappe selectie te hebben met maar 1 wissel. En tijdens de bespreking bleek de technische staf een weiziging in de tactiek door te willen voeren. hier zijn natuurlijk oefenwedstrijden voor. Door deze tactische veranderingen zou er meer mogelijk moeten zijn op het middenveld. Na een ontspannen zondag ochtend begon de wedstrijd. Heerlijk in de zon was het gelijk duidelijk. DVC zocht de aanval. Dit resulteerde gelijk in 3 goede kansen. Dit goede spel beloofde wat voor deze wedstrijd. Helaas Was dit een opvlieging van niet al te lange duur. DVC probeerde te voetballen maar te vaak werd nog de lange bal gehanteerd terwijl we voetballend ook de ruimte kregen. Na de 3 kansen van DVC werd het even rustiger voor het doel van Helvoirt. Helaas was het andersom wel raak. DVC probeerde te voetballen van achteruit maar dit resulteerde helaas in balverlies waarna de mannen van DVC te ver vooruit stonden en Helvoirt vrij baan had naar onze JE. Dit buitenkansje liet Helvoirt zich niet ontnemen en de 0-1 was een feit. DVC probeerde toch te blijven voetballen. Dit ging helaas niet altijd zoals gewild. Uiteindelijk was het toch weer Helvoirt dat met goede spelers regelmatig op de helft van DVC wist te komen en kansen wist te creeeren. Helaas voor DVC stond hun visier wel op scherp. En voordat we het door hadden stond het 0-3. Gelukkig voor DVC werd de kleedkamer opgezocht. Hier werd in alle rust besproken wat we de tweede helft gingen doen en hoe we het aan zouden pakken. Het was duidelijk een stapje erbij en blijven voetballen. De tweede helft begon zoals de eerste helft ook begonnen was. Een gedreve DVC op zoek naar doelpunten. Deze keer was het MP die met een schitterende actie en een nog mooier schot de 1-3 wist te maken. DVC voelde aan alles dat er meer in zat. Helaas ging het weer zoals de eerste helft en wist DVC het net niet meer te vinden. Kansen waren er alleen het visier nog niet op scherp. En het leek de eerste helft wel maar Hevloirt was scherp voor het doel van DVC en wist er nog twee binnen te prikken. De energiekraan van DVC liep leeg en wat pijntjes gingen opspelen. Hierdoor werd er verjongt dankzij spelers van DVC 6. De twee bekende van de selectie waren WV en OW. En dit zijn voor de vaste volgers van het 3e geen bekende dit jaar dus voor de duidelijkheid. Willem vd Velden en Oscar Wientjens. Deze heren willen wij ook bedanken voor het ondersteunen van ons.
Uiteindelijk bleef het dus 1-5 en is er nog wat te schaven. De komende weken gaan we dit doen zodat we de competitie weer fris en fruitig kunnen herstarten.