Golden oldies slaan weer toe!

RKDVC 10
RKDVC veteranen
26-01-2014
5-1

Scheidsrechter:   Dollekens, KH
Goede middag, avond of ochtend (ligt er een beetje aan wanneer je dit leest) beste lezer. Welkom bij (gelukkig natuurlijk) alweer het eerste thuisverslag van RKDVC 10 voor dit nieuwe jaar. En dat is niet zomaar een wedstrijd; nee voor “de golden oldies Sunday” hebben we echt een golden oldie voor u: RKDVC 10 – RKDVC Veteranen! Dus dit verslag gaat niet over 13 sexy goden van het 10e, maar op zijn minst 36 sexy goden RKDVC 10 en Veteranen samen!
Ook deze wedstrijd introduceren we met een korte inleiding. Maar deze keer gaat de inleiding over 2 teams, dus ga er goed voor zitten en geniet van de introductie op de melodie van “Oh Denneboom”; “Que Si, Que no, Que nunca. RKDVC 10 tegen Veteranen... Rolator en een grote bal, jonkies tegen de mannen met banen... Que Si, Que no, Que nunca se side.”
Nu we met deze mooie introductie van 26 januari al gehad hebben, komt dan nu toch het wedstrijdverslag. Het was half 10 s’morgens en heel veel spelers van RKDVC 10 en RKDVC Veteranen liepen het altijd mooie kunstgrasveld 1 van RKDVC op voor de warming up. Met op zijn minst 5 brakke koppen en een paar blessuregevoelige spelers begonnen we met 11 man als RKDVC 10 zijnde op het veld. De RKDVC Veteranen begonnen met iets minder brakke koppen en zeer gemotiveerde spelers de eerste helft en waren gewoon om bang van te worden!
De wedstrijd zelf begon meteen met een fraaie actie van de linksback (John Pelders) van de RKDVC Veteranen, die de bal meteen in goal kopte. Helaas was dit wel zijn eigen goal en stond RKDVC 10 meteen met 1-0 voor. Scheidsrechter Kareltje (ook een Veteraan in het vak) keurde gelukkig de goal goed, maar RKDVC 10 was meteen geschrokken van de doelgerichtheid van de RKDVC Veteranen. Na een aantal kansen over en weer liep Sjors (RKDVC 10) na de cornervlag om een corner te nemen. Sjors had geen zin om de bal voor te geven en schoot deze in één keer in het doel. Een aantal minuten naar de 2-0, had Wim van Kessel (RKDVC Veteranen) nog een goede kans. Wim schoot de bal helaas op de paal waardoor het voor rust 2-0 bleef voor RKDVC 10. Kareltje floot voor de rust, maar veel tijd om te rusten was er niet. Kareltje had er zoveel zin in dat we meteen door moesten voor de twee helft. Aan beide kanten werden verschillende top wissels (waaronder ook Hans van Oosterhout die stiekem met het 10de meedeed) in het veld gebracht. Kort na rust drong RKDVC 10 de Veteranen terug op hun eigen helft en kwamen er meer kansen. Matthijs Kamst (RKDVC 10) haalde Ronald Kamst (RKDVC Veteranen) in ondanks de rolator van Ronald die ervoor zorgde dat Ronald een top snelheid haalde waarbij de flitspalen een paar wegen verderop spontaan begonnen te flitsen. Robin van den Elzen (RKDVC 10) kreeg de bal aangespeeld op rechts en speelde Nick Scheutjens (RKDVC 10) aan. Nick S kapte een man uit en schoot de bal met links helemaal rechts in het doel waardoor de 3-0 een feit was. Kort na de 3-0 werden de RKDVC veteranen sterker. Het leek net alsof de Veteranen met meer man in het veld stonden dan RKDVC 10. Robin wist toch een paar Veteranen uit te spelen en de 16 in te gaan. Daar werd hij onderuit gehaald door Antoine Knippels, waarna Kareltje niets anders kon dan een penalty te geven. Jorn (de voorstopper van RKDVC 10) eiste de bal op en schoot de penalty… net tegen de handen van een goed keepende Wim. De bal verdween achter de lijn en werd een corner, die ook weer goed tegengehouden werd door Wim.
Daarna was het toch Rob de Vries (keeper RKDVC 10) die de bal binnenkant paal in de doel schoot uit een voorzet van Matthijs Kamst. Martijn (RKDVC 10) vergiste zich tijdens het ingooien in de bal en gooide zonder na te denken de trainingsbal van de Veteranen in het veld i.p.v. de wedstrijd bal. De Veteranen begonnen aan te dringen en naar flitsend combinatiespel over het hele veld kwam de bal bij Peter van Delft (RKDVC Veteranen) via een prima voorzet van Wim van Kessel. Peter bleef koel en schoot de bal netjes en beheerst in de goal langs de nieuwe keeper van RKDVC 10 Sjoerd Verhoeven (Niet te verwarren met de zoon van Hans Verhoeven). De veteranen roken bloed en begonnen te roepen dat ze er nog maar minimaal drie hoefde te maken. Helaas voor de Veteranen viel de goal aan de andere kant. De keeper van RKDVC 10 Rob de Vries maakte zijn status waar en schoot de 5-1 binnen. Na de 5-1 waren er aan beide kanten nog heel wat flitsende acties, maar dit leidde helaas niet meer tot goals. We vermelden er niet bij dat dit kwam omdat RKDVC Veteranen opeens met 14 man speelde in plaats van 11.
Dankzij de meerderheid van de Veteranen in het veld waren zij toch wel de bovenliggende partij aan het eind in de 2e helft. Ze speelden echt als het ouderwetse 10e en creëerden de ene naar de andere kans voor de goal. Gelukkig wist de verdediging en de nieuwe keeper Sjoerd voor de rest de goal schoon te houden.
Maar ook na deze mooie eerste wedstrijd van de Golden Oldie Sunday moet er toch een einde aan het verslag komen. Maar natuurlijk niet voordat we de wist-u-datjes van deze wedstrijd naar u in de huiskamer (zonder huispak) brengen. Komen ze!

Wist u dat:
- Wij dit verslag het liefste weer op de eerste pagina’s van de DVC’er zien staan…
- U kunt uw voorkeur voor Man Of The Match sturen naar 06-42851921. Deze week is Kareltje deze Man Of The Match. Dit omdat hij een goede wedstrijd heeft gefloten en beide teams goed in toom wist te houden!!!
- Wij RKDVC 10 en RKDVC Veteranen willen bedanken voor de sportieve wedstrijd!!!
- We om half 12 al met 2 teams aan de meters bier zaten…
- Dat vandaag de allstars tegen de old stars speelden (u mag zelf kiezen welk team wie is)…
- De kater bij keeper Wim ook goed te zien was, want hij had kat-achtige reacties…
- Ruud de halve koelkast van het wedstrijdsecretariaat leeg heeft gedronken...
- Bijna het gehele gezin Kamst op het veld stonden (Elly, Ronald, Elise en Matthijs)…
- Elise Kamst selfies maakte van deze legendarische wedstrijd…
- Sesamstraat een grote vraag heeft: Is Bert Ernie?…
- De slagzin van de Veteranen als volgt gaat: ‘Ik ben vorig jaar 5 kilo kwijtgeraakt, ik heb ze dit jaar teruggevonden’…
- Dat Jan Met De Korte Achternaam nu ook trek heeft in een biertje en dat we het verslag dus gaan eindigen met de vriendelijke groeten van (en sorry Veteranen als ik iemand vergeet!):
Rob, Sjors, Robin, Matthijs, Koen, Patrick, Jorn, Nick S, Marijn, Martijn, Danny, Sjoerd, Ruud, Hans en Davy van RKDVC 10 en Wim Klerx, Arjan van den Brandt, Ton Brok, Peter van delft, Eric Heijmans, Ronald Kamst, Wim van Kessel, Antoine Knippels, Jan de Kruijf, Jan Kuijsten, John Pelders, Kees van Loon, Martien Musters, Kenan Ozbay, Kees Pulles, Frank Rekers, Rob Robben, Peter Schalken, Sjaak Thomassen, Hans Verhoeven, Fons Versteegh van RKDVC Veteranen!!!

Vriendelijke groeten van jullie trouwe supporter,
Jan Met-De-Korte-Achternaam (Hij is 3 keer getrouwd en houdt al zijn achternamen)
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven